Počasi se približuje tisti čas v letu, ko se bodo lahko otroci za nekaj časa poslovili od šolskih klopi in se podali na brezskrbne poletne pustolovščine. Konec šolskega leta je izvrstna priložnost za preživljanje prostega časa v naravi, načrtovanje razburljivih dogodivščin in ustvarjanje nepozabnih spominov.

Počasi se približuje tisti čas v letu, ko se bodo lahko otroci za nekaj časa poslovili od šolskih klopi in se podali na brezskrbne poletne pustolovščine. Konec šolskega leta je izvrstna priložnost za preživljanje prostega časa v naravi, načrtovanje razburljivih dogodivščin in ustvarjanje nepozabnih spominov. Da bodo letošnje poletne počitnice še posebej zabavne, smo pripravili nekaj idej za izlete, ki bodo navdušili tako otroke kot starše.

Pot med krošnjami: izlet v zavetje stoletnih dreves
Ljubitelji narave se lahko podate na Pot med krošnjami, ki leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov na vrhu Rogle. Na nadmorski višini 1517 metrov boste spoznali drevesa krajevnih gozdov vse od korenin do vrhov krošenj. Med sprehodom boste izvedeli več o naravnih procesih v gozdu, o tem, kako jih zaščititi, in spoznali zanimiva dejstva, ki vam bodo pomagala razumeti, kaj gozd in njegovi prebivalci potrebujejo za življenje. Od junija naprej si lahko na Poti med krošnjami ogledate razstavo, ki je nastala v sodelovanju z Zavodom za varstvo narave in Mariborsko knjižnico. Skozi bajeslovne pripovedke, ilustracije in fotografije si boste lahko ogledali izjemno naravo ter spoznali čarobni svet Pohorja. Za otroke vsako zadnjo soboto v mesecu organizirajo kreativne Ustvarjalnice. Najmlajši se bodo 24. junija, 27. julija in 26. avgusta naučili novih ročnih spretnosti in izrazili svojo ustvarjalno žilico v čudoviti okolici med krošnjami dreves.

Sprostitev v Termah Zreče in obisk Žičke kartuzije
Zabaven izlet je lahko tudi obisk Term Zreče, ki so pravi termalni raj za vso družino. Medtem ko se boste starši sproščali v bazenu, bodo otroci uživali v vodnih atrakcijah in na igralih. Toplejši meseci vabijo na teraso ob bazenu in nastavljanje soncu ali sproščen klepet na travnikih pod mogočnimi drevesi. Če pa ste bolj navdušeni nad kulturno dediščino, se lahko odpravite na obisk Žičke kartuzije, nekdanjega samostana, ki je bil nekoč dom »belih menihov«, danes pa je mesto za sprostitev in pobeg od mestnega vrveža.

Aktivno raziskovanje okolice Rogle
Če bi poletne počitnice radi preživljali aktivno in v naravi, Rogla z okolico ponuja ogromno možnosti za športne aktivnosti. Podajte se na sprehod po slikovitih gozdnih poteh in uživajte v svežem zraku ter čudovitih razgledih na okoliško pokrajino. Gozdovi in pohorske vasice ponujajo tudi številne možnosti za kolesarske izlete. Okolica Rogle bo s svojimi naravnimi lepotami in možnostmi za nova doživetja zagotovo navdušila vso družino.

VIR: IPPR