Izšla je zvočna knjiga Dolina rož

Ob koncu televizijske različice Doline rož je pri Založbi kakovostnih programov ZKP RTV Slovenija ob podpori Javne agencije za knjigo izšla zvočna knjiga Dolina rož pisatelja Tadeja Goloba.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
15. februar 2022 ob 08:23
Ljubljana - RTV SLO

V tretjem delu življenja Tarasa Birsa se pojavita Ahlin in Klara. Lestvica priljubljenosti se do konca knjižnega in zvočnega dela spremeni. Foto: naslovnica zvočne knjige Dolina rož


Zvočno knjigo so posneli v Arsovem Igranem programu Radia Slovenija. Prebira jo Iva Kranjc Bagola, pretkana Klara iz istoimenske televizijske serije, režirala pa jo je Saška Rakef. Zvočna mojstra sta bila Gal Nagode in Sonja Strenar.


Bralka zvočne knjige Iva Krajnc Bagola, ki v TV-seriji igra pretkano Klaro Zupet. Foto: Adrijan Preglej



Zvočna knjiga Dolina rož je nastala v sodelovanju Igranega programa programa Ars Radia Slovenija, založbe ZKP RTV Slovenija in Javne agencije za knjigo.


Zvočna knjiga Dolina rož je razdeljena na kar 43 poglavij v skupni dolžini 14 ur. Ta hip je že na razpolago vsakomur, ki uživa v pripovedni besedi. Najdete jo na spletni strani ZKP RTV Slovenija. Vsi navdušenci nad Birso in njegovimi primeri pa lahko posežete tudi po zvočnih knjigah ZKP RTV Slovenija Jezero in Leninov park, ki sta ju brala Sebastian Cavazza in Saša Tabaković, Taras Birsa in Ahlin.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
Vir fotografije: Adrijan Pregelj in naslovnica zvočne knjige Dolina rož