Javni razpisi in javni natečaji


4. 4. 2023  Boštjan L.
Objavljeno na spletu:

04.04.2023
Kategorija:

Javni razpisi in javni natečaji
Rok / aktualno do:

04.05.2023 do 23:59
Številka zadeve:

41007-0001/2023
Datum dokumenta:

04.04.2023
Kontaktna oseba:

Mojca Ahčin
E-pošta kontaktne osebe:

Telefonska številka kontaktne osebe:

Predmet javnega razpisa
A. »Preventivni programi socialnega varstva«,
ki jih bo v letu 2023 sofinancirala Občina Radovljica za občane občine Radovljica in sicer:
1. programi preprečevanja, razreševanja in odpravljanja socialnih stisk, osamljenosti in izključenosti otrok in mladih, mladih brezposelnih,
2. programi za pripravo na kvalitetno življenje mladih, humanizacijo odnosov v družini in družbi,
3. programi za kvalitetnejše življenje družine in podporo družini,
4. programi odkrivanja in preprečevanja zlorab mladih, preprečevanja nasilja med mladimi.
Posebni pogoji prijave pod točko A.: Programe pod to točko lahko prijavijo javni socialnovarstveni zavodi s sedežem ali enoto v občini Radovljica za uporabnike, občane občine Radovljica, in se program, ki ga prijavljajo, ne izvaja v okviru njihove javne službe oz. javnih pooblastil, kar dokazujejo z izjavo.

B. »Programi socialno humanitarnih in invalidskih organizacij in društev«,
ki jih bo v letu 2023 sofinancirala Občina Radovljica za občane občine Radovljica in sicer:
1. socialni in rehabilitacijski programi socialno humanitarnih in invalidskih organizacij ter društev, ki omogočajo enakopravno vključevanje kroničnih bolnikov, invalidov, oseb s posebnimi potrebami, oseb s težavami v duševnem zdravju v skupnost,
2. socialni in rehabilitacijski programi, ki jih izvajajo socialno humanitarna in druga društva:
- za preprečevanje in reševanje socialne problematike povezane z uživanjem prepovedanih drog in alkohola, drugih oblik zasvojenosti,
- programi pomoči in samopomoči, usmerjeni v zmanjšanje socialne izključenosti starejših, mladih brezposelnih in drugih marginalnih skupin prebivalstva.
Posebni pogoji prijave pod točko B.: Programe pod to točko lahko prijavijo nevladne, neprofitne, nepridobitne, prostovoljne, socialno humanitarne organizacije, invalidske organizacije in društva ter druga društva, ki izvajajo programe s področja socialne, zdravstvene ali humanitarne dejavnosti in imajo sedež oz. enoto v občini Radovljica ali imajo sedež oz. podružnico na Gorenjskem in v svoj program vključujejo tudi uporabnike iz občine Radovljica. Vlogo na javni razpis lahko poda le društvo ali organizacija, ki je samostojna pravna oseba. Vsaka organizacija oz. društvo lahko (v kolikor ne prijavlja programa društva ali organizacije v celoti) prijavi največ dva različna socialno varstvena ali zdravstveno rehabilitacijska programa.

Predmet sofinanciranja so stroški, ki so neposredno povezani z izvajanjem prijavljenega programa, brez investicijskih stroškov.

Način prijave, rok za oddajo vlog in datum odpiranja vlog:
Vlogo lahko prijavitelji pošljejo s priporočeno pošto ali oddajo osebno na naslov: Občina Radovljica, Gorenjska cesta 19, 4240 Radovljica. Prijava mora biti oddana v zaprti kuverti in ustrezno označena. Na sprednji strani kuverte mora biti razviden pripis "JAVNI RAZPIS – SOCIALNO VARSTVO 2023 – NE ODPIRAJ", na hrbtni strani pa naziv in naslov prijavitelja.

Rok za oddajo vlog je 4. 5. 2023. Šteje se, da je prijava pravočasna, če je oddana zadnji dan roka na pošti priporočeno ali oddana osebno v sprejemni pisarni občine. Po tem roku oddane vloge se v postopku točkovanja in razdelitve sredstev ne upoštevajo. Odpiranje vlog bo predvidoma 8. 5. 2023. Odpiranje vlog ni javno.

V primeru, da prijavitelji ne bodo oddali popolnih vlog, bodo pozvani k dopolnitvi. Rok za dopolnitev je 5 dni od prejema poziva za dopolnitev. Vloge, ki ne bodo oddane pravočasno ali bodo nepopolne tudi po roku, določenem za dopolnitev, bodo s sklepom zavržene.


VIR: Občina Radovljica