razpis


17. 11. 2022 40
Objavljeno na spletu:

17.11.2022
Kategorija:

Javni razpisi in javni natečaji
Rok / aktualno do:

16.01.2023 do 12:00
Občina Piran objavlja Javni razpis - javno zbiranje ponudb za ustanovitev stavbne pravice na nekaterih zemljiščih v lasti občine Piran v vasi Padna 
Občina Piran kot strateško prioriteto zagotavlja možnost mladim in mladim družinam pri reševanju stanovanjskega problema. Mladim je stanovanjski trg manj naklonjen, saj je najbolj pogost način pridobitve stanovanja v Sloveniji nakup, pri čemer imajo mladi praviloma nižje prihodke, na trgu dela pa se soočajo z zaposlitvami za določen čas, kar otežuje pridobivanje finančnih sredstev. Visoke cene nepremičnin in otežen dostop do finančnih virov mladim otežujejo osnovanje lastnega stanovanja in osamosvojitev ter oblikovanje družine.
Nepremičnine so grafično prikazane v prilogi 1 z naslovom »Hiše za mlade in mlade družine v vasi Padna«, ki je sestavni del tega razpisa. Stavbna pravica se podeljuje za namen rekonstrukcije enostanovanjskih stavb, glede na nebivalne objekte, kakršni stojijo na posameznih nepremičninah, ki bodo namenjene za stalno bivanje družin oz. posameznikov.
ROK ZA ODDAJO PONUDBE JE 16. 1. 2023 DO 12.00 URE.
Ponudbe morajo do roka za oddajo ponudb prispeti na naslov Občina Piran, Tartinijev trg 2, 6330 Piran - Pirano. Ponudbe se lahko oddajo tudi osebno na vložišču Občine Piran do roka, določenega za oddajo ponudb. Ponudbe morajo ne glede na način dostave (osebno ali po pošti) do vložišča prispeti do roka za oddajo ponudbe, sicer bodo štete za prepozne (velja prejemna teorija).
Dodatne informacije o pogojih javnega zbiranja ponudb, podatke o nepremičninah in informacije o ogledu nepremičnine, dobijo interesenti na Občini Piran, na tel. št. 05/671-03-18, elektronski naslov tjasa.radetic@piran.si, kontaktna oseba je Tjaša Radetič. Ogled nepremičnin in dokumentacije v zvezi z zadevnimi nepremičninami je možen po predhodnem dogovoru.

VIR: Občina Piran