vabilo

Objavljeno na spletu:

09.06.2023
Kategorija:

Objave in pozivi
Rok / aktualno do:

17.07.2023 do 00:00
Kontaktna oseba:

Urška Pergarec
E-pošta:

Telefonska številka:

Občina Lovrenc na Pohorju objavlja javni poziv zainteresiranim kandidatom – ponudnikom gostinskih storitev (v nadaljevanju: gostinci) za izvedbo gostinskih storitev v okviru prireditev festivala »Jezernikovi dnevi 2023«. Poziv se nanaša na prireditvi, ki bosta izvedeni v soboto, 19. 8. 2023 in v soboto,  26. 8. 2023, pod šotorom Prireditvenega prostora Občine Lovrenc na Pohorju.
 
Predmet in namen poziva:
Oddaja prostorov Prireditvenega centra in Prireditvenega prostora pod šotorom v enkratno uporabo, z javnim zbiranjem ponudb. Namen je pridobiti gostinsko ponudbo hrane in pijače ali samo pijače.
 
Pogoji prijave:
Na javni poziv se lahko vse do razpisanega roka prijavijo gostinci:
-        samostojni podjetniki in vse pravne osebe, ki so registrirane za opravljanje gostinske dejavnosti v Republiki Sloveniji in imajo vsa predpisana dovoljenja za opravljanje gostinske dejavnosti, ki je predmet javnega poziva,

-        ki niso v stečajnem postopku, postopku prenehanja, postopku prisilne poravnave ali v postopku likvidacije,
-        ki imajo izpolnjene vse obveznosti do Občine Lovrenc na Pohorju,
-        ki niso bili pravnomočno obsojeni zaradi kaznivih dejanj, ki so opredeljena v Kazenskem zakoniku (Uradni list RS, št. 50/12 – uradno prečiščeno besedilo, 6/16 – popr., 54/15, 38/16, 27/17, 23/20, 91/20, 95/21, 186/21, 105/22 – ZZNŠPP in 16/23),
-        ki niso uvrščeni na seznam subjektov, s katerimi Občina Lovrenc na Pohorju na podlagi določb Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (Uradni list RS, št. 69/11 – uradno prečiščeno besedilo, 158/20, 3/22 – ZDeb in 16/23 – ZZPri) ne sme poslovati,
-        ki ponudijo ceno za oba prostora in oba termina najmanj 500,00 EUR brez DDV.
 
Izpolnjevanje zgoraj navedenih pogojev (alineje 1 do 5) gostinci potrdijo s podpisano izjavo, ki jo priložijo k vlogi.
 
Občina Lovrenc na Pohorju ima pravico odpovedati sodelovanje z gostincem, v kolikor gostinec v prijavi ne poda pravilnih podatkov.
 
Občina Lovrenc na Pohorju si pridržuje pravico, da brez obrazložitve ustavi postopek in ne sklene pogodbe z nobenim izmed prijavljenih.
 
V kolikor prireditev zaradi nepredvidenih razlogov odpade, Občina Lovrenc na Pohorju izbranim gostincem vrne znesek uporabe prostora brez obresti.
 
Občina Lovrenc na Pohorju si pridržuje pravico do pogajanj z izbranimi gostinci, glede popolnih ponudb, ki jih bodo ti pravočasno predložili.
 
Merila oz. kriteriji:
Izbor gostincev bo izveden na podlagi meril, ki so navedeni v nadaljevanju.
 
Glavno merilo je:
1. najvišja ponujena cena.
 
V kolikor bodo prispele ponudbe z enako ceno za uporabo prostora, je naslednje merilo:
1. raznolikost ponudbe (hrana in pijača, kokice, sladkorna pena…).
 
V kolikor bo raznolikost ponudb enaka, je naslednje merilo za izbor ponudnikov:
1. sedež podjetja gostinca v Občini Lovrenc na Pohorju.
 
Vloga gostinca:
Gostinec mora na lokaciji poskrbeti za ponudbo hrane in pijače ali samo pijače v času prireditve, od 20.00 do 02.00 ure zjutraj.
 
Sodelujoči gostinec si je dolžan sam priskrbeti in zagotoviti vse potrebno za nemoteno obratovanje.

Gostinec prodaja v svojem imenu in za svoj račun.

Gostinec mora sodelovati z organizatorjem, upoštevati njegova navodila, upoštevati standarde, ki jih zahteva organizator in delovati v skladu z zakoni. Za morebitno škodo, ki nastane gostincu na mestu prireditve, Občina Lovrenc na Pohorju ne odgovarja.

Na dogodku ni vstopnine in konzumacije.
 
Izbrani gostinec bo Občini Lovrenc na Pohorju plačal znesek predlagane uporabe prostora, ki jo bo navedel v vlogi. Višino uporabe prostora bo moral izbrani gostinec poravnati Občini Lovrenc na Pohorju pred izvedbo prireditve, v skladu z izdanim računom. Višina ponujene uporabe prostora naj bo zapisana v EUR v znesku brez in z DDV. Z izbranim gostincem organizator uskladi cenik ponudbe.

Občina Lovrenc na Pohorju bo z izbranim gostincem podpisala pogodbo o uporabi prostora.
 
Vloga organizatorja:
Občina Lovrenc na Pohorju kot organizator, za izvedbo na lokaciji zagotovi naslednje:
-        varnost na prireditvi,
-        sanitarije,
-        zagotovljen priklop na elektriko,
-        organiziran program, vključno z glasbenimi izvajalci,
-        oder za nastopajoče in ozvočenje,
-        požarna varnost  - vključeno je PGD Lovrenc na Pohorju.
 
Obravnava vlog, obveščanje o njihovi ustreznosti in izbor:
Vsak gostinec, ki želi sodelovati na Javnem pozivu, mora izpolnjevati vse pogoje sodelovanja in predložiti vse zahtevane obrazce določene v razpisni dokumentaciji. Izbor gostinca opravi komisija, imenovana s strani župana Občine Lovrenc na Pohorju.
Vloga mora vsebovati:
-        izpolnjeno vlogo (obrazec 1),
-        izjava o izpolnjevanju pogojev (obrazec 2).
 
Komisija ne bo upoštevala ponudb tistih gostincev, ki ne bodo izpolnjevali vseh pogojev za sodelovanje na Javnem pozivu.
 
Komisija lahko od zainteresiranih kandidatov zahteva dodatna pojasnila prijav.
 
Gostinca, katerega vloga bo sprejeta, Občina Lovrenc na Pohorju obvesti v najkrajšem možnem času po e-pošti in ga hkrati pozove k podpisu pogodbe in plačilu.
 
Če gostinec v določenem roku od prejema računa tega ne plača, se šteje, da je vlogo umaknil.
 
Gostince, katerih vloge ne bodo sprejete, Občina Lovrenc na Pohorju o tem obvesti v najkrajšem možnem času.
 
Navodilo za oddajo vloge:
Vsi zainteresirani za sodelovanje se prijavite na priloženi vlogi (obrazec 1), kjer vpišete vse zahtevane podatke ter priložite izjavo (obrazec 2), zahtevano v samem besedilu poziva. Tiskano vlogo z izjavo pošljite s priporočeno pošiljko ali dostavite osebno na naslov: Občina Lovrenc na Pohorju, Spodnji trg 8, 2344 Lovrenc na Pohorju, najkasneje do 17. 7. 2023.
 
Šteje se, da je tiskana vloga na priloženem obrazcu prispela pravočasno, če je bila zadnji dan roka za oddajo vloge oddana na pošti s priporočeno pošiljko ali do 14. ure osebno oddana v prostorih Občine Lovrenc na Pohorju.
 
Vloga mora biti oddana v zapečateni ovojnici, na katero je potrebno zapisati naslednje:
-        navedba gostinca (naziv in naslov),
-        navedba organizatorja  (Občina Lovrenc na Pohorju, Spodnji trg 8, 2344 Lovrenc na Pohorju),
-        pripis »Ne odpiraj – vloga za javni poziv »Izvajanje gostinskih storitev na prireditvah v okviru festivala »Jezernikovi dnevi 2023«.
 
Podrobnejše informacije v zvezi z Javnim pozivom lahko dobite na Občini Lovrenc na Pohorju, Spodnji trg 8, 2344 Lovrenc na Pohorju, Oddelek za pravne in kadrovske zadeve, Urška Pergarec, tel. 02/63 00 566 ali na e-mail: urska.pergarec@lovrenc.si
 
Javni poziv je objavljen na spletni strani Občine Lovrenc na Pohorju (www.lovrenc.si).

VIR: Občina Lovrenc na Pohorju