obvestilo


24. 5. 2023  Boštjan L.
Objavljeno na spletu:

24.05.2023
Kategorija:

Delovna mesta
Rok / aktualno do:

08.06.2023 do 23:59
Številka zadeve:

110-0003/2023-2
Datum dokumenta:

23.05.2023
Kontaktna oseba:

Monika Sluga
E-pošta:

Telefonska številka:

Na podlagi sedmega odstavka 57. člena in 58. člena Zakona o javnih uslužbencih (Uradni list RS, št. 63/07 - UPB in spremembe; v nadaljevanju: ZJU) in Pravilnika o sistemizaciji delovnih mest v organu skupne občinske uprave Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Radovljica, Škofja Loka, Medvode in Naklo z dne 23.12.2021 (v nadaljevanju Pravilnik MIR) ter sprememb Pravilnika MIR z dne 30.11.2022 in 31.3.2023 Občina Radovljica kot sedežna občina skupne občinske uprave objavlja:
 
Javni  natečaj
za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta:
OBČINSKI REDAR (m/ž), šifra DM C065005, 1 delovno mesto
 
       Kandidati, ki se bodo prijavili na prosto uradniško delovno mesto, morajo izpolnjevati naslednje pogoje:
-         imeti morajo najmanj srednjo strokovno ali srednjo splošno izobrazbo,
-         najmanj 3 leta in 6 mesecev delovnih izkušenj,
-         znanje uradnega jezika,
-         opravljen predpisan preizkus znanja za vodenje in odločanje v prekrškovnem postopku za predpisano stopnjo izobrazbe,
-         opravljen preizkus znanja za opravljanje nalog občinskega redarstva in za uporabo pooblastil občinskega redarja,
-         opravljeno obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv,
-         vozniški izpit B kategorije,
-         znanje uporabe računalniških programov.
Poleg navedenih pogojev morajo kandidati za razpisano delovno mesto, v skladu z 88. členom Zakona o javnih uslužbencih izpolnjevati še naslednje pogoje:
-          državljanstvo Republike Slovenije,
-       ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, in ne smejo biti obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev,
-          zoper njih ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.
Delovno področje:
-        nadzor nad izvajanjem nalog po zakonih, odlokih in drugih aktih, s katerimi so za ta namen podeljena pooblastila občinskemu redarstvu,
-        vodenje enostavnih upravnih postopkov na I. stopnji, enostavnih evidenc ter izdaja potrdil na njihovi osnovi,
-       opozarjanje fizičnih in pravnih oseb o ugotovljenih nepravilnostih ter neposredno izrekanje kazni na kraju prekrška,
-        urejanje nepravilnosti in pomanjkljivosti v zvezi z izvajanjem odlokov in zakonov,
-        vodenje evidenc s svojega področja,
-        administrativno tehnična in druga dela po nalogu ali samostojno,
-        opravljanje drugih nalog z delovnega področja skupne uprave po odredbi nadrejenega.
Po trinajsti točki 6. člena ZJU se kot delovne izkušnje šteje delovna doba na delovnem mestu, za katero se zahteva ista stopnja izobrazbe in čas pripravništva v isti stopnji izobrazbe, ne glede na to, ali je bilo delovno razmerje sklenjeno oziroma pripravništvo opravljeno pri istem ali pri drugem delodajalcu. Za delovne izkušnje se štejejo tudi delovne izkušnje, ki jih je javni uslužbenec pridobil z opravljanjem del na delovnem mestu, za katero se zahteva za eno stopnjo nižja izobrazba, razen pripravništva v eno stopnjo nižji izobrazbi. Izbrani kandidat bo delovne izkušnje dokazoval z verodostojnimi listinami, iz katerih sta razvidna čas opravljanja dela in stopnja izobrazbe.
Šteje se, da ima kandidat ustrezno raven znanja slovenskega jezika, če je uspešno zaključil najmanj štiriletni srednješolski program na slovenski šoli. Ostali kandidati potrebno znanje slovenščine dokazujejo s posebnim potrdilom uradno pooblaščene izobraževalne ustanove o uspešno opravljenem preizkusu znanja slovenščine po veljavnem izobraževalnem programu ustrezne stopnje v Republiki Sloveniji.
Pri  izbranem kandidatu se bo preverjalo, ali ima opravljeno obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv (prej državni izpit iz javne uprave), opravljen preizkus znanja za vodenje in odločanje v prekrškovnem postopku in opravljen preizkus znanja za opravljanje nalog občinskega redarstva in za uporabo pooblastil občinskega redarja. V nasprotnem primeru bo moral izbrani kandidat navedeno usposabljanje in preizkuse, na katero ga bo napotil predstojnik, v skladu s prvim odstavkom 89. člena Zakona o javnih uslužbencih in v skladu z drugim odstavkom 22. člena Zakona o občinskem redarstvu, opraviti najkasneje v enem letu od sklenitve pogodbe o zaposlitvi. 
Izbrani kandidat bo razporejen na delovno mesto Občinski redar, katerega delo se lahko opravlja v nazivih Občinski redar I  ali II. Izbranemu kandidatu bodo pravice in obveznosti določene glede na naziv XIV. stopnje: Občinski redar II.
Z izbranim kandidatom bo sklenjeno delovno razmerje za nedoločen čas s polnim delovnim časom in šestmesečnim poskusnim delom. Izbrani kandidat bo delo opravljal v prostorih Občine Radovljica, Gorenjska cesta 19, 4240 Radovljica oziroma v drugih uradnih prostorih in na lokacijah, kjer organ opravlja svoje naloge.
Vloga za razpisano delovno mesto obvezno vsebovati:
1.    izpolnjen obrazec »Prijava« s podatki, ki je priloga št. 1 tega javnega natečaja v katerem kandidat navede in mora biti razvidno:
-     izpolnjevanje pogoja glede zahtevane izobrazbe - razvidna mora biti stopnja/raven in smer izobrazbe, datum (dan, mesec, leto) zaključka izobraževanja ter ustanova, na kateri je bila izobrazba pridobljena; oziroma kandidat predloži tudi fotokopijo diplome,
-      pis delovnih izkušenj, iz katerega je razvidno izpolnjevanje pogoja glede zahtevanih delovnih izkušenj (iz opisa mora nedvoumno izhajati, da delovne izkušnje izhajajo iz opravljanja dela na delovnih mestih - datum sklenitve in datum prekinitve delovnega razmerja pri posameznem delodajalcu, raven zahtevnosti, ki ga je opravljal pri navedenih delodajalcih ter kratek opis dela),
2.    pisno izjavo kandidata (priloga št. 2 Izjava), da:
-       je državljan Republike Slovenije,
-     ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, in da ni bil obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot 6 mesecev,
-       zoper njega ni bila vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti,
3.    pisno izjavo kandidata (priloga št. 2 Izjava), da:
-     da ima/nima opravljeno usposabljanje za imenovanje v naziv ali predloži fotokopijo potrdila o opravljenem izpitu - usposabljanju, če ima kandidat le–to opravljeno,
-  da ima/nima opravljen preizkus znanja za vodenje in odločanje v prekrškovnem postopku ali predloži fotokopijo potrdila o opravljenem izpitu, če ima kandidat le – to opravljeno,
-   da ima/nima opravljeno strokovno usposabljanje in preizkus znanja  za opravljanje nalog občinskega redarstva in uporabo pooblastil občinskega redarja  ali predloži fotokopijo potrdila o opravljenem izpitu, če ima kandidat le – to opravljeno.
4. pisno izjavo kandidata, da za namen tega natečajnega postopka dovoljuje Občini Radovljica pridobitev podatkov iz uradnih evidenc. V primeru, da izbrani kandidat s tem ne bo soglašal, jih bo moral pridobiti in predložiti sam.
 
Zaželeno je, da prijava vsebuje tudi kratek življenjepis v slovenskem jeziku in da kandidat v njej poleg formalne izobrazbe navede tudi druga znanja in veščine, ki jih je pridobil.
 
V primeru, da bo kandidat namesto izjave iz druge in tretje alineje 2. točke k prijavi priložil potrdilo Ministrstva za pravosodje, da kandidat ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, in da ni bil obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot 6 mesecev, oziroma potrdilo krajevno pristojnega okrajnega sodišča, da zoper kandidata ni bila vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, potrdilo ne sme biti starejše od 2 mesecev, sicer se bo prijava štela za formalno nepopolno.  
Na podlagi 12. člena Uredbe o postopku za zasedbo delovnega mesta v organih državne uprave in v pravosodnih organih (Uradni list RS, št. 139/2006 in 104/2010, v nadaljevanju Uredba) se v izbirni postopek ne uvrstijo kandidati, ki ne izpolnjujejo natečajnih pogojev.
Formalno nepopolne in nepravočasne prijave se v skladu s 12. členom Uredbe ne bodo uvrstile v izbirni postopek.
Izbirni postopek bo opravljen v več fazah. Natečajna komisija bo strokovno usposobljenost kandidatov presojala na podlagi prijave in priložene dokumentacije ter na podlagi razgovora s kandidati oziroma s pomočjo morebitnega drugega preverjanja strokovne usposobljenosti (pisno preverjanje znanja).
Kandidate vabimo, da vložijo prijave v pisni obliki na priloženem obrazcu Prijava in Izjava (prilogi št. 1 in 2) in dokazili v zaprti ovojnici s pripisom »Prijava na javni natečaj za zasedbo uradniškega delovnega mesta »Občinski redar« - ne odpiraj«.  Rok za prijavo je 15 dni in začne teči naslednji dan po objavi javnega natečaja.
Prijave naj kandidati pošljejo na naslov:
-        Občina Radovljica, Gorenjska cesta 19, 4240 Radovljica. Šteje se, da je prijava pravočasna, če je bila zadnji dan roka oddana po pošti priporočeno (upošteva se datum poštnega žiga). Nepravočasno prispele prijave bodo s sklepom zavržene.
-         za pisno obliko prijave se šteje tudi elektronska oblika, poslana na elektronski naslov: monika.sluga@radovljica.si , pri čemer veljavnost prijave ni pogojena z elektronskim podpisom. Šteje se, da je prijava pravočasna, če je bila zadnji dan roka prejeta po elektronski pošti.
Informacije o izvedbi javnega natečaja lahko dobite pri Moniki Sluga, na telefonski številki: 04/537 23 38 ali na elektronski naslov: monika.sluga@radovljica.si ; informacije o delovnem področju pa pri Tomažu Dolarju, tel. št: 04 537 23 44, ali na elektronski naslov: tomaz.dolar@radovljica.si
Kandidati bodo o izbiri pisno obveščeni v roku 15 dni po opravljeni izbiri. O izbiri uradnika bo izdan sklep, ki bo vročen izbranemu kandidatu, ostalim kandidatom, pa bo vročen sklep, da niso bili izbrani. Obvestilo o končanem natečajnem postopku bo objavljeno na spletni strani občine Radovljica, na naslovu: www.radovljica.si.
V besedilu javnega natečaja uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženske in moške.
 
Številka: 110-0003/2023-2
Datum: 23.5.2023
Ciril Globočnik l.r.
Župan

VIR: Občina Radovljica