V mesecu aprilu na 24Kitchen prihaja kopica zanimivih kulinaričnih oddaj, ki bodo razvajale naše borbončice. Kulinarične čute nam bodo prebudili: Jamie Oliver, Rudolph van Veen in Luke Nguyen.

JAMIE OLIVER: PRIHRANIMO PRI HRANI PREMIERA: 3. APRILNA SPOREDU: VSAK PONEDELJEK OB 13H
V oddaji Jamie Oliver: Prihranimo pri hrani bo Jamie Oliver z gledalci delil recepte, ki opisujejo, kako pripraviti porcije, za katere boste odšteli manj kot 1 £. Prav tako bo gledalcem dal praktične nasvete, kako za kuho uporabiti sestavine, ki so na voljo v določenih okoliščinah.Jamie bo postregel z zamislimi za okusne jedi, primerne za družine, ki jih je mogoče pripraviti iz polnovrednih sestavin, in to na najbolj energijsko varčne načine; od uporabe mikrovalovne pečice za pripravo okusnega karija iz neznatne količine sestavin in peke pice v ponvi brez potrebe po vklopu pečice, pa do priprave različnih jedi s samo enkratno uporabo pečice ter kuhe ogromnih količin hrane z namenom, da bi prihranili  čas in denar. Oddaja Jamie Oliver: Prihranimo pri hrani skuša s koristnimi recepti za pripravo okusnih jedi, ki jih je mogoče prilagoditi glede na okoliščine, zagotoviti, da boste naslednjih nekaj mesecev pomirjeni.

­
RUDOLPHOVA POLETNA TURNEJA, 1. sezona PREMIERA: 3. APRILNA SPOREDU: OD PONEDELJEKA DO PETKA, VSAK DAN OB 17H
Rudolph obišče nekatera evropska mesta, znana po slaščicah in slaščičarstvu. Potepal se bo po krajih kjer pripravljajo najslovitejše poslastice, katere bo tudi poskusil, hkrati pa raziskoval zgodbe in skrivnosti povezana z njimi. Močno navdihnjen bo Rudolf pripravljal jedi po okusnih receptih, v katere bo vnesel tudi lastne izkušnje.

­
­
­
VELIKI MEKONOG LUKA NGUYJENA,1. sezona  PREMIERA: 7. APRILNA SPOREDU: VSAK PETEK OB 13H
Na popotovanju po vietnamski južni regiji se iz Sajgona podamo čez Mekongovo delto in proti severu ob obali vse do mesta Hoi An, ki je vpisano na seznam svetovne dediščine. Na poti spoznamo veliko Lukovih sorodnikov, ki z njim delijo skrivnosti vietnamske kuhinje ter mu pomagajo pri odkrivanju domačih obrti, ki že stoletja proizvajajo ključne sestavine.Najboljši del potovanja po Jugovzhodni Aziji je obisk lokalnih tržnic, kjer Luke odkrije prastare tradicionalne načine kuhe, ki so več tisoč let oblikovali azijsko kuhinjo.Predstaviti nam želi, kaj so vsem nam prinesla stoletja azijske raznolike kulinarike.

VIR: Agencija AVI