Izola se bo pridružila tradicionalni vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki poteka pod okriljem Slovenske filantropije od leta 2010 in je nastala z namenom spodbujati državljane vseh starosti k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti.

Izola, 27. marec 2022 – Izola se bo pridružila tradicionalni vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki poteka pod okriljem Slovenske filantropije od leta 2010 in je nastala z namenom spodbujati državljane vseh starosti k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti. Tokratno dogajanje bo potekalo pod sloganom Za(čutimo) dobro. Občane in občanke vabimo, da v dneh od 10. do 15. aprila naredijo kaj pozitivnega za sokrajane.

Letošnja akcija Občine Izola bo potekala v četrtek, 13. aprila, od 8. do 12. ure. Udeležili se bomo krvodajalske akcije, v sodelovanju z Domom upokojencev Izola bomo popestrili dan tamkajšnjim varovancem oziroma se z zaposlenimi na JP Komunala Izola pridružili učencem OŠ Dante Alighieri pri urejanju okolice. Pri aktivnostih se nam bodo pridružili tudi zaposleni na Centru za kulturo, šport in prireditve Izola. Dan prej bo Turistično združenje Izola ob 10. uri organiziralo brezplačni vodeni ogled mesta in Izolane – hiše morja. Skupini se lahko priključite s prijavo na tel. št. 05 640 10 50 ali preko e-pošte tic.izola@izola.si. Pohitite, saj je število mest omejeno. V sredo, 12. aprila, bo od 16. do 19. ure potekala tudi Otroška izmenjevalnica opreme, igrač in oblačil v Sončni dvorani na Ulici Giordana Bruna 8 v Izoli. Soorganizirajo jo Društvo prijateljev mladine Slovenije, Javni sklad za kulturne dejavnosti in izolsko komunalno podjetje.


K sodelovanju vabimo tudi vse izolske šole, vrtce, gostince, javne zavode in podjetja
. Dnevu za spremembe se lahko s svojo akcijo pridružite v času od 10. do 15. aprila. Namenite nekaj svojega časa in energije za skupno dobro. Vabimo vas, da nam na e-naslov martina.miklavcic-sumanski@izola.si pošljete kratek opis svoje aktivnosti in fotografije soustvarjanja, ki jih bomo objavili na občinskih komunikacijskih kanalih in jih posredovali Slovenski filantropiji.


Več informacij na povezavi: www.prostovoljstvo.org.

VIR: Občina Izola