Izola se bo pridružila tradicionalni vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki poteka pod okriljem Slovenske filantropije od leta 2010

Izola, 28. marec 2022 – Izola se bo pridružila tradicionalni vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki poteka pod okriljem Slovenske filantropije od leta 2010 in je nastala z namenom spodbujati državljane vseh starosti k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti. Tokratno dogajanje bo potekalo pod sloganom Soustvarjajmo skupnost. Občane in občanke vabimo, da v prihodnjem tednu na različne načine poskušajo narediti kaj dobrega za svoje okolje.

Letošnja skupna akcija Občine Izola in JP Komunala Izola bo potekala v četrtek, 7. aprila, od 12. do 16. ure v starem mestnem središču. Skupaj bomo očistili in uredili javne površine ter turistično zanimive točke, ki smo jih prepoznali kot manj urejene. Očistili in prebarvali bomo urbano opremo in izpostavljene zidove, zasadili dodatne rastline in pobrali smeti ob sprehajalnih poteh. S površin elektroomaric in drogov ulične razsvetljave bomo skušali odstraniti nalepke ter grafite. 


K sodelovanju vabimo tudi vse izolske šole, vrtce, gostince, javne zavode in podjetja
. Dnevu za spremembe se lahko s svojo akcijo pridružite v času od 4. do 9. aprila. Namenite nekaj svojega časa in energije za skupno dobro, pozitivne ter trajnostne spremembe. Vabimo vas, da nam na e-naslov barbara.klinkon-skrbina@izola.si pošljete kratek opis svoje aktivnosti in fotografije soustvarjanja, ki jih bomo objavili na občinskih komunikacijskih kanalih in jih posredovali Slovenski filantropiji.


Akcija bo potekala ob upoštevanju navodil in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje širjenja koronavirusa.


Več informacij na povezavi: www.prostovoljstvo.org.


PR: Občina Izola