V Stranki mladih – Zeleni Evrope ostro obsojamo nasilje ob Paradi ponosa v Mariboru!

V Stranki mladih – Zeleni Evrope ostro obsojamo nasilje ob Paradi ponosa v Mariboru!  

V soboto, 16. Septembra 2023 je v Mariboru potekala Parada ponosa, katere se je udeležil tudi  kandidat Stranke mladih – Zeleni Evrope na lokalnih volitvah v Mariboru g. Renato Volker, ki je utrpel  številne udarce samo zato, ker ni dovolil, da bi mu skupina mladoletnikov odtujila slovensko zastavo.  Zaradi udarcev je končal na urgenci UKC Maribor.  

Ob tem želimo izpostaviti, da je vsako nasilje, sploh pa zoper tiste, ki se borijo za pravice določenih  skupin, nedopustno.  

Dodatno nas žalosti dejstvo, da se je vse skupaj dogajalo vpričo njegove 82 letne mame za katero  skrbi.  

Renato Volker je oče dveh otrok in dedek dvema vnukoma in dvema vnukinjama, upokojeni učitelj,  umetnik, pisatelj, stand-up komik in predvsem borec za pravice vseh, ki so jim le-te kršene.  

Renato Volker je slovenski domoljub, ki je bil med tistimi, ki so leta 1991 pri Trzinu brez orožja in z  lastnimi telesi ustavili kolono oklepnih vozil takratne Jugoslovanske ljudske armade namenjenih v  Ljubljano.  

V času pandemije se je javno izpostavil prav za pravice mladih do šolanja v šolah in proti še nekaterim  nesmiselnim ukrepom, ki so grobo posegali v svobodo posameznikov in družbe.  

Renato Volker je tudi tisti, ki ga vsako zimo srečamo na mariborskih ulicah in trgih, ko ponuja kuhano  vino v zameno za prostovoljne prispevke za Humanitarno društvo UPornik.  

In nenazadnje, Renato Volker je tudi velik zagovornik pravic LGBTQIA+ skupnosti, katere del je tudi  sam.  

Za konec naj zaključim z besedami Renata Volkerja, ki je naslednji dan po incidentu izjavil, da je še  zmerom pripravljen stopiti v prve vrste, v kolikor bi se bilo potrebno boriti za pravice mladih, ne glede  na sobotni incident. 

VIR: Stranka mladih – Zeleni Evrope