napovednik



23. 9.–16. 10. 2022 @Koper

Samo še dva dni do začetka festivala IZIS

10. izvedba festivala IZIS bo med 23. septembrom in 16. oktobrom 2022 polnila prostore že vzpostavljenega koprskega kulturnega stičišča Libertas in novega prizorišča, utrdbe Bastion. Odprtje festivala bo potekalo ta petek, 23. septembra, ob 20. uri v Libertasu.Program v razstavišču Libertas obeta devet intermedijskih instalacij, nekatere bodo javnosti predstavljene prvič. Med temi so PiNINA produkcija Maje Smrekar v soavtorstvu z Jonasom Jørgensenom !brute_force, ki je bila nedavno premierno predstavljena na festivalu Ars Electronica v Linzu, na rezidencah v laboratoriju HEKA nadgrajene koprodukcije Hylē Therese Schubert, APES Marca Barottija in α kolektiva BridA ter dve produkciji umetnic mlajše generacije: Wormhole Sare Bezovšek in 30,000,000,000 ton na leto Nike Erjavec.V prostorih Bastiona se bo izvajal performativni program, ki bo raziskoval prihodnost zvočne večkanalne potopitvene (re)produkcije, področje, kjer laboratorij HEKA že orje ledino. V času festivala bodo postavljene tri večkanalne zvočne instalacije in izvedeni številni performansi (Tilen Lebar, Simon Whetham, Octext, Oscar Recarte & Rosa Marìa Vall, Andrej Kobal, Marina Mårtensson). HEKA pa bo tudi letos gostila tri delavnice na področju zvočnega ustvarjanja, biomaterialov in zvočne polucije, na katere se bo potrebno predhodno prijaviti. Vljudno vabljeni!

Več


3.–16. 10. 2022 @KIBLA2LAB, Maribor

RUK x KIBLA2LAB rezidenčni program: Neo Christopher Chung

V začetku oktobra bomo v KIBLA2LAB gostili umetnika Nea Christopherja Chunga. Umetnik, ki se ukvarja s podatki in strojno kulturo, z novomedijskimi instalacijami in intervencijami pa preučuje in razkriva nastajajočo estetiko sistemov, ki so tesno povezani z družbenimi izzivi, bo v času rezidenčnega bivanja s sodelavci KIBLA2LAB razvijal sistem umetne inteligence znotraj virtualnih svetov. Njegova nedavna dela se osredotočajo na vplive medijev, umetne inteligence in kibernetike ter razkrivajo kompleksnost znanosti. V ta namen eksperimentira s senzorji, mikrokrmilniki in algoritmi strojnega učenja, s čimer ustvarja večplastna dela, ki združujejo nove medije, kiparstvo in prostorske prakse.Neo bo svojo umetniško prakso predstavil na artist talku, ki bo v sredo, 5. 10., ob 19. uri v MMC KIBLA.> Več


11.–23. 10. 2022 @KIBLA2LAB, Maribor

RUK x KIBLA2LAB rezidenčni program: Simon Whetham

V KIBLA2LAB z veseljem napovedujemo sodelovanje z britanskim zvočnim umetnikom Simonom Whethamom. Simon v svoji umetniški praksi obravnava zvok kot material za ustvarjanje, pri čemer zaradi njegovega udejstvovanja v različnih interdisciplinarnih projektih njegovo delo postaja vedno bolj vizualno in oprijemljivo. V času rezidenčnega bivanja v Mariboru bo Simon izvedel različne delavnice in se povezal z lokalnim občinstvom in drugimi ustvarjalci na področju zvočnih umetnosti.V sredo, 12. 10., vas najprej vabimo na delavnico aktivnega poslušanja, ki bo potekala med 16. in 19. uro v MMC KIBLA, ob 19:30 pa bo sledil artist talk in druženje z umetnikom. Med 14. in 16. 10. pa bo na KIBLA PORTALU pod umetnikovim mentorstvom potekal Kinetično-zvočni Jam.
> Več

PR: RUK