Najboljši stanovanjski kredit ni za vsakogar enak, temveč je prilagojen željam, potrebam in možnostim kreditojemalca.

Shutterstock


Življenje v lastni nepremičnini ima številne prednosti pred dolgoročnim najemom stanovanja, zato si vsak, ki mu finančne razmere to dopuščajo, slej ko prej želi zaživeti na svojem. Mladi pari in družine se morda sprva odločijo za manjše stanovanje, sčasoma pa se preselijo v večje ali v svojo hišo. Ko se čas odplačevanja kredita izteče, se tako znebimo dobršnega dela fiksnih življenjskih stroškov. To nam navsezadnje olajša tudi upravljanje s financami po upokojitvi, ko redni prihodki niso več tako visoki.


Stranke imajo različne možnosti in potrebe

Ko razmišljamo o nakupu nepremičnine, pa večinoma razmišljamo tudi o najemu kredita, saj si le redki lahko zagotovijo dovolj prihrankov za tako obsežno investicijo. V Novi KBM so prepričani, da je najboljši način financiranja nakupa, gradnje ali prenove nepremičnine odvisen od možnosti in potreb stranke. Kreditojemalci namreč niso vsi v enakem položaju, razlikujejo se tako njihovi prihodki kot tudi mesečne obveznosti, navsezadnje pa tudi vrsta nepremičnine.


Prilagojena ponudba kreditov

Različnim vrstam nepremičnin so v Novi KBM prilagodili tudi ponudbo najustreznejših kreditov:

  • Za nakup nepremičnine priporočajo predvsem namenski stanovanjski kredit, saj omogoča daljše obdobje odplačevanja in ugodnejšo obrestno mero.
  • Za gradnjo nepremičnine je zanimiv namenski stanovanjski kredit z rastočo hipoteko.
  • Pri adaptaciji nepremičnine pa se stranke odločajo tudi za gotovinski stanovanjski kredit, pri katerem niso potrebna dokazila o porabi sredstev.
Glede na želje, potrebe in možnosti kreditojemalca se v Novi KBM potrudijo oblikovati ponudbo z optimalnim razmerjem med zneskom, obdobjem odplačila in obrestno mero, ki je lahko spremenljiva ali fiksna.

Shutterstock

 

Preverite svojo kreditno sposobnost

Še preden obiščete bančno poslovalnico, si lahko sami izračunate svojo kreditno sposobnost na spletni strani www.nkbm.si/stanovanjski-krediti. V formular vnesete vrsto stanovanjskega kredita, povprečne prilive, obstoječe mesečne obveznosti ter število vzdrževanih družinskih članov. Poleg tega si lahko informativno izračunate mesečno obveznost glede na želeno višino kredita in obdobje odplačila.

Kaj je še pomembno poleg obrestne mere?
Nekateri kreditojemalci med različnimi ponudbami primerjajo med seboj le obrestne mere, vendar pa k ceni kredita lahko močno prispevajo tudi drugi, na prvi pogled skriti stroški. V Novi KBM vam stanovanjski kredit do konca leta 2022 odobrijo brez stroškov odobritve. Svetujejo, da ponudbo preverite z informativnim izračunom, ki je na voljo na njihovi spletni strani https://www.nkbm.si/izracun-kredita.

Shutterstock

 
Bodoči kreditojemalci, še posebno mlajši, so sicer vse bolj navajeni sami raziskovati svoje možnosti za finančne investicije, vendar v Novi KBM kljub temu priporočajo, da se pri večjih transakcijah, kakršna je tudi dolgoročnejši najem kredita, posvetujete z izkušenimi strokovnjaki. Ker se njihovi zaposleni vselej potrudijo poiskati najboljšo rešitev za stranko, je njihova ponudba stanovanjskih kreditov zmagovalna izbira za dom po vaši meri. V letošnjem letu so v Novi KBM prejeli tudi certifikat »NAJ STANOVANJSKO POSOJILO S FIKSNO OBRESTNO MERO« po izboru revije Moje Finance, ki je potekal med 16. in 21. avgustom 2022.

O najemu stanovanjskega kredita se lahko s svetovalci iz Nove KBM pogovorite tudi na sejmu Ambient, ki bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 5. do 9. oktobra. Našli jih boste na razstavnem prostoru v preddverju Marmorne dvorane (B2).

VIR: Večer