V gasilskem centru Stična je v ponedeljek, 17. junija, potekala redna letna Skupščina gasilske zveze Ivančna Gorica, katere sta se udeležila tudi predsednik gasilke regije Ljubljana 2, Bojan Kocjan in poveljnik gasilske regije Ljubljana 2 Jože Andoljšek ter župan Dušan Strnad.

V gasilskem centru Stična je v ponedeljek, 17. junija, potekala redna letna Skupščina gasilske zveze Ivančna Gorica, katere sta se udeležila tudi predsednik gasilke regije Ljubljana 2, Bojan Kocjan in poveljnik gasilske regije Ljubljana 2 Jože Andoljšek ter župan Dušan Strnad. Na skupščini sta podrobna poročila za preteklo leto 2023 predstavila predsednik GZ Ivančna Gorica Jure Strmole in poveljnik zveze Slavko Zaletelj. V nadaljevanju je bil predstavljen še programa dela za 2024 in spremembe Načrta razvoja gasilstva v Občini Ivančna Gorica v obdobju 2021 – 2030.  

Na skupščini so bila podeljena tudi 3 priznanja Ignacija Merharja - najvišje gasilsko priznanje v gasilski regiji Ljubljana 2. Priznanje se podeli članom gasilske organizacije in posameznikom, kot posebno visoko priznanje gasilske organizacije za izjemne življenjske zasluge, pomembne za razvoj in napredek gasilske organizacije in požarnega varstva v Republiki Sloveniji in posameznikom in organizacijam za aktivno, vzorno in dalj časa trajajoče sodelovanje z regijo Ljubljana 2. Priznanja so iz rok regijskega  predsednika Bojan Kocjana in poveljnika g. Jožeta Andoljška prejeli: Amalija Govekar in Rok Oven iz PGD Stična ter Milan Bregar iz PGD Muljava. 

Prejemnikom iskreno čestitamo.

VIR: Občina Ivančna Gorica