Agencija SPIRIT Slovenija, je včeraj, 8. 11. 2022, podelila nagrado ITM izvoznik leta.

Spirit Slovenija v sodelovanju s fundacijo ITM Worldwide ter švedskim trgovinskim svetom (Swedish Trade Council) program ITM izvaja od leta 2006. Med finaliste se je uvrstilo pet podjetij. Poleg Dewesofta je to uspelo še podjetjem Intersocks, Elaphe, Alpod in Etrel.

Letošnji prejemnik nagrade ITM izvoznik leta, ki jo je v okviru zaključka mednarodnega izobraževalnega programa Vodenje izvoznega poslovanja (ITM) podelila agencija Spirit Slovenija, je podjetje Dewesoft. "Nagrajenca poleg izvozne naravnanosti odlikujeta inovativnost in nenehen razvoj novih izdelkov," poudarjajo na agenciji.

Podjetje Dewesoft razvija in izdeluje instrumente za zajem podatkov, testiranje in merjenje, ki se uporabljajo v najnaprednejših laboratorijih po svetu za razvoj raket in satelitov, novih varnejših vozil in izdelkov, ki izboljšujejo vsakdanje življenje. Prodaja v 50 državah, med kupci pa so tudi Nasa, Evropska vesoljska agencija ESA, General Motors, Boeing, Airbus, Porsche, BMW, Audi, indijski vesoljski program in Volvo.

Podjetje Dewesoft je drugo zasavsko podjetje, ki je prejelo nagardo ITM izvoznik leta. Leta 2016 je nagrado prejelo podjetje Strip's d.o.o.

Celotni ekipi Dewesoft za prejeto proiznanje iskreno čestitamo!

VIR: GZS