Skupina Istrabenz plini je danes uradno objavila združitev svojih družb na Hrvaškem, Istrabenz plini Bakar in GTG plin Karlovac, v eno močno podjetje, ki bo delovalo pod enotnim imenom Istrabenz plini Bakar.

Skupina Istrabenz plini je danes uradno objavila združitev svojih družb na Hrvaškem, Istrabenz plini Bakar in GTG plin Karlovac, v eno močno podjetje, ki bo delovalo pod enotnim imenom Istrabenz plini Bakar. S tem korakom želijo krepiti svojo prisotnost na hrvaškem trgu ter še bolje zadovoljevati potrebe svojih strank.

Istrabenz plini so v regiji že dobro uveljavljeni, saj so prisotni na Hrvaškem že od leta 2004. Podjetje se ukvarja s proizvodnjo in distribucijo tehničnih plinov, utekočinjenega naftnega plina, zemeljskega plina ter celovito energetsko oskrbo. S sedežem v Kopru in lastništvom italijanske Skupine SIAD, ima Skupina Istrabenz plini trdno osnovo za nadaljnjo rast in razvoj.

Nova entiteta, Istrabenz plini Bakar, bo še naprej zagotavljala visoko kakovostne storitve na področju plinov tako na Hrvaškem kot v regiji, s proizvodno-distribucijsko enoto pa bo ostala prisotna tudi v Karlovcu. Z združitvijo teh dveh družb bo Skupina Istrabenz plini še okrepila svojo konkurenčnost in sposobnost, da strankam ponudi še boljšo in celovito ponudbo plinskih storitev.

Poleg Hrvaške je Skupina Istrabenz plini prisotna tudi v Srbiji in Bosni in Hercegovini, kjer nadaljuje svoje poslovne aktivnosti in prispeva k razvoju plinske industrije na tem območju. S to združitvijo si prizadevajo za še večjo učinkovitost ter za utrjevanje svoje vloge v regionalnem energetskem sektorju.

Uredništvo