Iskraemecovi pametni merilniki se nenehno razvijajo, da ustrezajo tako razvijajočim se zahtevam panoge pametnega merjenja kot tudi specifičnim potrebam naših strank.

Iskraemecovi pametni merilniki se nenehno razvijajo, da ustrezajo tako razvijajočim se zahtevam panoge pametnega merjenja kot tudi specifičnim potrebam naših strank. Naš najnovejši dosežek je večpasovna komunikacijska rešitev, ki poleg javnih frekvenčnih pasov podpira tudi frekvenčno območje 450 MHz, ki je večinoma upravljano s strani zasebnih ponudnikov.

Ta nova funkcija izkorišča spoznanja iz aktualnih tržnih razmer in sodelovanja s partnerji ter prinaša pomembne tehnološke izboljšave. Neposredno naslavlja potrebe industrije po omogočanju varne komunikacije prek zasebnih omrežij za kritično infrastrukturo, zmanjševanju stroškov infrastrukture omrežja in izboljšanju zanesljivosti odčitavanja merilnikov, še posebej na težko dostopnih lokacijah.
Frekvenčni pas 450 MHz doživlja pomembno rast, ki jo spodbuja vse večja uporaba omrežij in razpoložljivost združljivih naprav. Ključni razvoj v preteklem letu vključuje vzpostavitev omrežij v Nemčiji, na Poljskem, Nizozemskem in Irskem ter poizkusna omrežja v Maleziji. V Savdski Arabiji poteka podeljevanje spektra, v Južni Afriki pa posvetovanja.

Omrežja v frekvenčnem območju 400 MHz lahko služijo kot primarni nosilci komunikacij ali kot rezervne rešitve v primeru obremenjenosti ali nedosegljivosti javnih frekvenčnih pasov. Rastoča potreba po varni in namensko zgrajeni povezljivosti v sektorjih kritične infrastrukture, kot so komunalne storitve, spodbuja uporabo teh zasebnih omrežij. Zaradi namenske uvedbe na podlagi uporabniških zahtev ponuja predvidljivost, stabilnost in nadzor.

Večpasovna rešitev prinaša elektro distribucijam oprijemljive prednosti:

  • Nadzor stroškov in varnost: Zasebna omrežja v pasovnem območju 450 MHz (kot sta B31 in B72) omogočajo podjetjem s področja komunalnih storitev upravljanje lastne omrežne infrastrukture, s čimer zmanjšajo odvisnost od komercialnih ponudnikov in izboljšajo varnost za podatke, ključne za delovanje.
  • Znižani stroški infrastrukture omrežja: To pomeni, da je za pokritje enakega območja z radijskim signalom potrebno manjše število baznih postaj oz. antenskih stolpov.
  • Izboljšana zanesljivost odčitavanja merilnikov: Nižje frekvence bolje prehajajo skozi stene stavb v primerjavi z višjimi frekvencami. To zagotavlja dosledno in zanesljivo komunikacijo tudi za merilnike, nameščene na težko dostopnih lokacijah z ovirami, kot so stene in stropi.
Večpasovna komunikacijska rešitev omogoča fleksibilno uporabo v različnih regijah. Iskraemecova dokazana uspešnost v preteklih vpeljavah na Nizozemskem in Poljskem (uporaba tehnologije LTE-M in LTE) ter pilotni projekt v Avstriji (uporaba tehnologije LTE-M) dokazuje to prilagodljivost.

Poljski projekt z merilniki IE.5 prikazuje ključne tehnične izboljšave, pomembne za omrežja 450 MHz:

  • Izboljšana meritev v nevtralnem vodniku: Ta funkcija je bila razvita za izboljšanje natančnosti pri zaznavanju manipulacij v omrežju in prepoznavanju zemeljskih napak.
  • Specializiran komunikacijski modul za pasovno območje 450 MHz: Ta modul je prilagojen zasebnim omrežjem elektro distribucij in je posebej zasnovan za frekvenčno območje 450 MHz.
  • Podpora protokola LWM2M: Vgrajevanje tega protokola v naše pametne merilnike ima za cilj optimizacijo učinkovitosti upravljanja omrežja merilnikov.
Uporaba teh funkcij je še posebej pomembna za stranke, ki želijo razviti omrežje 450 MHz. Omrežje podjetjem s področja komunalnih storitev omogoča ohranjanje operativne avtonomije od komercialnih ponudnikov omrežij in učinkovito upravljanje obsežnega omrežja naprav.

Iskraemeco daje prednost tesnemu sodelovanju s partnerji, osredotoča se na razumevanje in vključevanje njihovih edinstvenih zahtev v razvoj svojih izdelkov. Ta pristop zagotavlja, da pametni merilniki Iskraemeco, na primer model IE.X s funkcijami za 450 MHz, ponujajo rešitve, prilagojene posebnim potrebam strank.

Večpasovna komunikacijska rešitev Iskraemeco za pametne merilnike pomaga podjetjem s področja komunalnih storitev izkoristiti prednosti omrežij 450 MHz. To se prevede v prihranke pri stroških, izboljšano varnost in zanesljivo odčitavanje merilnikov, kar prispeva k učinkovitejši in robustnejši infrastrukturi pametnega merjenja.

VIR: Iskraemeco