Podjetje Iskraemeco je s pomembnim korakom k digitalizaciji in energetskemu prehodu sklenilo strateško partnerstvo s tehnološkim podjetjem DataThings, specializiranim za digitalne dvojčke, ki jih poganja umetna inteligenca.

Podjetje Iskraemeco je s pomembnim korakom k digitalizaciji in energetskemu prehodu sklenilo strateško partnerstvo s tehnološkim podjetjem DataThings, specializiranim za digitalne dvojčke, ki jih poganja umetna inteligenca. To sodelovanje predstavlja ključni mejnik v prizadevanjih za revolucijo v energetskem sektorju in ustvarjanju bolj trajnostne prihodnosti.

Iskraemecu inovacije niso tuje, saj se uveljavlja kot eno izmed vodilnih podjetij s področja pametnih merilnih rešitev in naprednega upravljanja energije. Zdaj želi Iskraemeco s partnerstvom s podjetjem DataThings svoj portfelj digitalnih platform še dodatno okrepiti s tehnologijo umetne inteligence, ki obljublja, da bo na novo opredelila način upravljanja energetskih in električnih omrežij.

Novost v Iskraemecovi digitalni ponudbi

Uvajamo rešitev Symbiot Twinner; platformo za digitalno omrežje, ki jo poganja umetna inteligenca, in upravljavcem distribucijskih sistemov omogoča spremljanje in vpogled v stanje njihovih omrežij. Služi kot pomočnik pri operativnem odločanju, saj združuje, vizualizira, analizira in se uči na podlagi podatkov iz različnih sistemov, npr. geografskih informacijskih sistemov, sistemov za načrtovanje virov podjetij, merilnih infrastruktur, senzorjev v realnem času in številnih drugih. Novost bo dopolnila Iskraemecove digitalne rešitve, ki omogočajo upravljanje energije na podlagi podatkov. Z njihovo pomočjo se izboljša energetska in vodna učinkovitost, poveča poslovna uspešnost ter prihranijo denar, čas in viri.

Digitalne rešitve za obvladovanje vse večje kompleksnosti energetskih omrežij

Zaradi vključevanja obnovljivih virov energije, kot so sončna in vetrna energija, prilagajanja naraščajočemu številu električnih vozil in uvajanja energetsko učinkovitih tehnologij, kot so toplotne črpalke, je energetski prehod postal pereč svetovni izziv. Ta prehod vse bolj obremenjuje današnja električna, zlasti nizkonapetostna omrežja. Upravljanje in zagotavljanje učinkovite distribucije energije sta v tem kontekstu vse bolj zapletena.

Za reševanje teh izzivov je nujen prehod na pametnejša, učinkovitejša in zanesljivejša omrežja. Osrednji del teh prizadevanj je digitalna preobrazba, pri kateri so v ospredju podatki, sodobna informacijska in komunikacijska tehnologija pa se združuje z operativno tehnologijo. Partnerstvo med podjetjema Iskraemeco in DataThings predstavlja pomemben korak naprej na tej poti preobrazbe.

Partnerstva za pametnejšo energetsko prihodnost

Partnerstvo smo predstavili v okviru tiskovne konference, kjer je podjetje DataThings obeležilo tudi pomemben dosežek. Vzpostavili so sodelovanje s podjetjem Creos, vodilnim luksemburškim distribucijskim omrežjem (DSO), ki je uspešno pričel z uporabo digitalnega dvojčka. Luksemburški minister za energijo Claude Turmes je poudaril tudi vlogo manjših evropskih držav, ki si skupaj prizadevajo za razvoj in zagotavljanje inovativnih rešitev preostali Evropi in svetu.

Ko se prebijamo skozi zapletenost energetskega prehoda, nas sodelovanja, kot je to, opominjajo, da bodo inovacije in tehnologija igrale ključno vlogo pri ustvarjanju trajnostnega in odpornega energetskega okolja v prihodnosti. Iskraemeco se pri tem zaveda svoje odgovornosti in s sodelovanjem stopa na pot k bolj zeleni, pametnejši in učinkovitejši prihodnosti.

VIR: Iskraemeco