V Iskraemecu smo gostili predstavnike SIQ (Slovenskega inštituta za kakovost in meroslovje) ob slovesni podelitvi priznanja in zahvale za dolgoletno sodelovanje.

V Iskraemecu smo gostili predstavnike SIQ (Slovenskega inštituta za kakovost in meroslovje) ob slovesni podelitvi priznanja in zahvale za dolgoletno sodelovanje.

Večplastno sodelovanje za doseganje skupnih ciljev

Naša skupna zgodba se je začela že leta 1998, ko smo SIQ pooblastili za testiranje trifaznega indukcijskega števca. Od takrat naprej smo stkali trdno in dolgoročno vez, ki se odraža v več kot 300 izdanih testnih poročilih in certifikatih. Poleg tega SIQ že 18 let opravlja certifikacijo naših sistemov vodenja, s čimer zagotavlja skladnost z mednarodnimi standardi. Do danes smo prejeli osem certifikatov, zadnjega na področju informacijske varnosti v letošnjem letu. Sodelovanje s SIQ pa sega onkraj preskušanja in certificiranja. Naši zaposleni se že več kot 25 let udeležujejo izobraževanj, ki jih ponuja SIQ, kar jim omogoča, da so vedno seznanjeni z najnovejšimi trendi in dobrimi praksami v panogi.
Kot je poudaril Gregor Schoss, direktor SIQ, predstavlja sodelovanje z Iskraemecom “primer enega najdlje trajajočih in celovitih sodelovanj z lokalnim gospodarstvom. Sodelujemo praktično z vsemi našimi dejavnostmi, od kalibracij do izobraževanj. Naše partnerstvo je pot trdnega partnerstva, neprekinjenega razvoja in izjemnih dosežkov.”

Prednosti sodelovanja za Iskraemeco

Sodelovanje s SIQ prinaša Iskraemecu številne prednosti, ki so ključne za doseganje poslovnega uspeha na domačih in tujih trgih. »SIQ je za Iskraemeco dragocen partner, ki mu s svojimi storitvami pomaga pri doseganju poslovnega uspeha. Obsežen nabor storitev, bližina in lokalna prisotnost, možnost izvajanja storitev v tujini, sama kakovost presoj in odzivnost so le nekatere od ključnih prednosti SIQ, ki Iskraemecu dolgoročno omogočajo zagotavljanje visoke kakovosti svojih izdelkov in procesov ter krepitev ugleda na globalnem trgu,« pravi Maks Prokop, globalni direktor za Pravo in skladnost poslovanja in izvršni član uprave.

Te prednosti se kažejo na različnih področjih:

  • Podpora prodaji: Izdaja certifikatov SIQ krepi kredibilnost Iskraemca in olajša dostop do novih kupcev. Potencialni kupci prepoznajo Iskraemeco kot podjetje, ki izpolnjuje najvišje standarde kakovosti in varnosti, kar jim daje zaupanje v naše izdelke in storitve. To nam omogoča lažje sklepanje poslov in širitev našega tržnega deleža.
    Seznanjanje z novostmi: SIQ nas redno seznanja z novimi zakonodajnimi zahtevami in standardi, ki veljajo na našem področju delovanja. To nam omogoča, da smo vedno v koraku s časom in da se naši izdelki in procesi vedno ujemajo z najnovejšimi predpisi. To je ključnega pomena za zagotavljanje skladnosti in preprečevanje morebitnih težav z regulatorji.
  • Izboljšanje procesov: Redne presoje SIQ nam omogočajo, da sproti spremljamo učinkovitost svojih procesov in identificiramo priložnosti za izboljšave. Presojevalci SIQ nam lahko s svojimi strokovnimi nasveti pomagajo optimizirati naše procese in povečati njihovo učinkovitost. To se odraža v nižjih stroških, krajših časovnih rokih in višji kakovosti izdelkov.
  • Dostop do znanja: Presojevalci SIQ so izkušeni strokovnjaki, ki imajo veliko znanja in izkušenj na področju kakovosti in varnosti. To znanje nam posredujejo med presojami in izobraževanji, kar nam omogoča, da se nenehno izobražujemo in posodabljamo svoje znanje. To je ključnega pomena za ohranjanje naše konkurenčnosti v globalnem merilu.
  • Učinkovita komunikacija: Možnost osebnih srečanj s strokovnjaki SIQ olajša komunikacijo, izmenjavo informacij in reševanje problemov. Z njimi se lahko posvetujemo o vseh vprašanjih, ki se nanašajo na kakovost in varnost naših izdelkov. To nam omogoča hitro in učinkovito reševanje morebitnih težav in preprečevanje nastanka večjih problemov.
Poleg omenjenih prednosti je za Iskraemeco izjemno pomembna tudi bližina SIQ, ki pomeni enostaven dostop in možnost fleksibilnega ter učinkovitega sodelovanja. To se odraža v enostavni dostavi vzorcev, hitrih srečanjih v živo, tesnem sodelovanju pri izvajanju testov, učinkoviti infrastrukturi za izvajanje testov in hitrem podeljevanju certifikatov.

Skupna prihodnost v znamenju kakovosti in inovativnosti

Več kot 25 let plodnega sodelovanja med Iskraemeco in SIQ je dokaz naše predanosti vrhunskim standardom kakovosti in varnosti. To partnerstvo nam omogoča, da se nenehno razvijamo, izboljšujemo in dosegamo izjemne rezultate. Veselimo se skupne prihodnosti, v kateri bomo z SIQ še naprej gradili na doseženem in osvajali nove trge z vrhunskimi izdelki in storitvami.

VIR: Iskraemeco