v torek, 10. januarja 2023, ob 18. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Slavnostna govornica bo predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar.

Letošnje nominiranke v izboru Inženirka leta 2022 lahko spoznate v kratkih predstavitvah v prilogi vabila, na spletni strani in v video pogovorih. Nominiranke so po predhodnem dogovoru na voljo za izjave, pogovor in ostale medijske aktivnosti. Z veseljem se bodo odzvale vašemu povabilu. 
 
VRHUNSKI INŽENIRSKI EXPO predstavlja sedem prebojnih izdelkov slovenske proizvodne industrije, dosežkov slovenskega inovacijskega ekosistema.
Po razglasitvi Inženirke leta 2022 bo v 2. preddverju Cankarjevega doma ekskluzivno na voljo INŽENIRSKI EXPO 2022, kjer bo predstavljenih sedem izdelkov slovenske proizvodnje industrije. 
 
Z EXPOM 2022 želimo pokazati, kako prodorni, inovativni in izjemni so dosežki slovenskih inženirk in inženirjev in kako izjemno uspešni so tudi v tujini. Tako bodo svoje izdelke na ogled postavila podjetja Danfoss Trata, Fotona, Dewesoft, Blaj, RLS Merilna tehnika, ETI.
  
Po dogodku je otvoritev EXPA, temu pa sledi pogostitev in druženje.

VIR: Idealia