Za razliko od instinkta, ki je jezik telesa (čustva), je intuicija jezik našega duhovnega vodstva (»višji jaz«).

avtorica Mirela Smajić 

Intuicijo zaznamo kot glas, ki prihaja iz našega notranjega sveta, da nam pomaga pri odločitvah in nas usmeri na pravo pot, na kateri uresničujemo svoje sanje in poslanstvo. Biti v stiku s sabo, s svojim notranjim glasom – intuicijo, je danes velik izziv. Vse več zunanjih motečih faktorjev nam nenehno odvrača pozornost od bistva, zato je vse več zanimanja po različnih oblikah pomoči, ki nas vračajo nazaj k sebi, v svojo resnico. Kako nam pri tem lahko pomaga nakit, sem se pogovarjala z Barbaro Nardoni, intuitivno oblikovalko nakita in medijem za duhovna sporočila.   

Začetek poti oblikovalke intuitivnega nakita

Barbara Nardoni: Zapestnica pet ženskih arhetipov
»Z oblikovanjem se ukvarjam že odkar se spomnim,« pravi Barbara. Začelo se je s šolanjem na Srednji šoli za oblikovanje, nato s študijem industrijskega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost in študijem likovne pedagogike. Na področju vizualnih komunikacij, industrijskega oblikovanja ter oblikovanja interierja in prostora je Nardonijeva delovala dvajset let.

»Nakit pa sem začela oblikovati 6 let nazaj. Pri oblikovanju nakita združujem vso pridobljeno znanje, ki mu dodajam še nevidno komponento duhovnega sveta. Navdušuje me raziskovanje simbolnih vsebin in pomen dragih ter poldragih kamnov v odnosu s človekom,« opisuje Barbara svoje začetke.


PR: Insights d.o.o.