Člani šahovskega kluba Kolektor Idrija in ostali ljubitelji kraljevske igre na črno-belih poljih s petkovim klubskim hitropoteznim turnirjem pričenjajo letošnjo pestro jesensko sezono. Šahovski klub »Kolektor« in Društvo upokojencev Idrija pod sponzorstvom Zavarovalnice Triglav namreč v petek ob 16. uri v dvorani »Pr Golitu«

Člani šahovskega kluba Kolektor Idrija in ostali ljubitelji kraljevske igre na črno-belih poljih s petkovim klubskim hitropoteznim turnirjem pričenjajo letošnjo pestro jesensko sezono. Šahovski klub »Kolektor« in Društvo upokojencev Idrija pod sponzorstvom Zavarovalnice Triglav namreč v petek ob 16. uri v dvorani »Pr Golitu« na Mestnem trgu v Idriji organizirata redni klubski hitropotezni turnir posameznikov za mesec september. Organizatorji pričakujejo številno udeležbo, saj bodo ljubiteljev šaha po dveh mesecih premora zopet sedli za šahovnice.

Poleg tega pa terapevtska skupnost v Psihiatrični bolnišnici Idrija v sodelovanju z idrijskimi šahisti v ponedeljek, 2.oktobra, ob 15. uri organizira tradicionalni Maksov spominski šahovski turnir posameznikov.

Šahisti bodo na svoj račun prišli tudi, 7. oktobra, ob 9. uri, ko se bo v Taverni Petra v Gorenji vasi odvijal 3. letošnji turnir pokala Poljanske doline MINERVA 2023, ki ga organizirajo člani Šahovskega društva »64« Žiri.

Nato se bodo šahisti 15. oktobra pomerili na ekipnem spominskem mednarodnem turnirju štiričlanskih ekip, ki ga organizirajo člani Šahovskega društva Posočje Tolmin ob 60-letnici prvega mednarodnega turnirja obmejnih mest Alpe – Adria, ki je bil odigran 4.avgusta 1963 v Bovcu

Idrijski šahisti pa bi radi v svoje vrste pritegnili tudi mlade šahiste, zato vsak torek od 16. ure pa do 17. 30 vabijo osnovnošolce in dijake v Dvorano Pr Golitu na šahovsko delavnico, ki je namenjena vsem začetnikom in tistim, ki že poznajo osnove šahovske igre.

Primorski val

VIR: Občina Idrija