Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) predstavlja I feel NFT: prvo turistično promocijsko aktivnost v Italiji povezano z NFT in tehnologijo blockchain.

Na otvoritvi dogodka EXPO Dubai 2020 je namreč Slovenija kot prva država na svetu izdala NFT za promocijo slovenskih turističnih destinacij v Italiji.

Milano, 8. aprila 2022
 - Danes poteka tiskovna konferenca v organizaciji Slovenske turistične organizacije, na kateri bo predstavljen projekt I feel NFT, popolnoma inovativen način promocije turizma na italijanskem trgu, z uporabo tehnologije blockchain in NFT.

Dogodka v organizaciji predstavništva STO v Italiji se udeležujejo Nena Dokuzov z MGRT, Tadej Slapnik, generalni direktor Hashneta, Aleš Pevc iz Tehološkega parka Ljubljana in Aljoša Ota, vodja predstavništva STO v Italiji.

Slovenija, prva država, ki je izdala NFT žetone

Slovenija ponovno izstopa kot pametna, inovativna in trajnostna destinacija, pripravljena pogledati v prihodnost in nove tehnologije, pri čemer se je blockchain izkazal kot zelo uporabno orodje in nosilec velikih sprememb, ki izboljšuje in ustvarja digitalizacijo neštetih sektorjev z izstopajočimi pozitivnimi učinki, kar je prepoznala tudi STO v pred kratkim objavljeni Strategiji digitalne preobrazbe slovenskega turizma 2022-2026, ki v konkretnem ukrepu (ukrep 9) naslavlja tudi koncept in funkcionalnost Zelenega digitalnega žetona.

Aljoša Ota, vodja predstavništva STO v Italiji, je ob priložnosti novinarske konference izpostavil: »Zelo smo veseli, da lahko danes ob odprtju turističnega sejma Bit Milano 2022 predstavimo projekt I Feel NFT. Prepričani smo, da lahko postanejo turistične destinacije s tehnološkim napredkom in digitalizacijo veliko bolj zanimive in atraktivne, saj se posledično povečajo nove promocijske možnosti, ki se odpirajo s svetom NFT in možne izvedbe promocijskih aktivnosti v metaverse. Slovenija se spet predstavlja z izredno inovativnim projektom, ki zajema tehnološke spremembe, ki jih doživljamo.«

Slovenija je ob otvoritvi EXPO DUBAI 2020 kot prva država na svetu izdala NFT – nezamenljive žetone, ki se ustvarijo in certificirajo na tehnologiji veriženja blokov za promocijo rezultatov gospodarstva države in turističnih destinacij. Gre za zbirko 15.000 edinstvenih digitalnih 3D ikon, ekskluzivnih panoram in 360 fotografij visoke ločljivosti.

Z implementacijo te tehnologije je nastala nova informacijska platforma, katere cilj je povečanje vrednosti in kakovosti za Slovenijo, povečanje in posodabljanje promocijskih aktivnosti STO z namenom zagotavljanja predstavitve turističnega sektorja Slovenije in turizma v digitalni, sodobni in inovativni obliki.

Več informacij o I feel NFT in NFT karticah je na voljo v medijskem središču STO 

PR: STO