Uspešno bistriško podjetje Hosekra je v četrtek, 16. maja, slovesno odprlo novo proizvodno-prodajno halo Hosekra Strehe na novi lokaciji v Zadružni ulici 6.

Uspešno bistriško podjetje Hosekra je v četrtek, 16. maja, slovesno odprlo novo proizvodno-prodajno halo Hosekra Strehe na novi lokaciji  v Zadružni ulici 6. 

Podjetje Hosekra, ki letos praznuje že 35 let uspešnega delovanja, je leta 1989 s kovinsko kritino na slovenskem trgu oralo ledino. Take kritine so se do takrat uporabljale pretežno v severnih državah. V vseh teh letih so ponudbo dopolnili z inovativnimi izdelki, ustvarjenimi z mislijo na trajnost in ekonomičnost, ter prilagojenih željam in potrebam kupcev, kot so garaže, kontejnerji, nadstreški, po meri izdelane letne kuhinje, zabojniki za smeti, vrtne lope, mobilne hiške in še veliko drugega.

Novo proizvodno halo so postavili na novi lokaciji, saj so obstoječi prostori premajhni, in pomeni novo poglavje v njihovi proizvodnji. "V novi hali bo 20 % proizvodnje, ko bo končana druga faza, ki jo načrtujemo jeseni. Takrat bomo sem preselili celotni oddelek strešnih kritin. Upam si trditi, da imamo eno najmodernejših tovrstnih proizvodenj v tem delu Evrope," je še poudaril direktor podjetja Boštjan Hostej in dodal, da so v novi proizvodno-prodajni hali zaposlili tudi tri nove komercialiste, sicer pa je v podjetju zaposlenih okoli 100 ljudi. "V svoji proizvodnji uporabljamo tri osnovne materiale, to so pločevina, vijaki in paneli, seveda pa pri izdelkih, kot so garaže, kuhinje, mobilne hiške in podobno, uporabimo tudi druge materiale, kot so okna, vrata in drugo. Mobilne hiške pa po želji kupcev tudi v celoti opremimo. Pri tem moram poudariti, da za opremljanje mobilnih hišk že dve leti zelo uspešno sodelujemo z mednarodno trgovino z več kot 3000 zaposlenimi, z Jyskom, ki je Hosekro tudi izbral za primer odličnega globalnega sodelovanja JYSK-HOSEKRA," je še povedal direktor družbe Hosekra Boštjan Hostej. "V veliko veselje in čast pa nam je, da smo bili ponovno izbrani za postavitev Slovenske olimpijske hiše, tokrat na Letnih olimpijskih igrah v Parizu."

Na četrtkovem gala odprtju novih proizvodnih prostorov je podjetje gostilo številne poslovne partnerje, program pa je popestril tudi znani radijski voditelj Denis Avdič, pevca Luka Basi in Nastja Gabor, Urška Žolnir in drugi. Novo proizvodno halo pa je blagoslovil tudi župnik Marjan Ristič.

Natalija Sinkovič

VIR: Bistrican.si