Globalna tehnološka znamka HONOR je na septembrskem berlinskem sejmu IFA predstavila najlažji in najtanjši pametni preklopni telefon na svetu HONOR Magic V2.

Globalna tehnološka znamka HONOR je na septembrskem berlinskem sejmu IFA predstavila najlažji in najtanjši pametni preklopni telefon na svetu HONOR Magic V2.

[Ljubljana, 17. november 2023] HONOR Magic V2, ki prihaja tudi na slovenski trg, predstavlja pomemben mejnik v oblikovanju pametnih telefonov, saj so zelo dobro ujeli ravnovesje med estetskim, oblikovalskim vidikom telefona in vzdržljivostjo baterije.

Napredna baterijska tehnologija: izboljšana zmogljivost z manjšim odtisom

Uporabniki danes stremijo k udobju telefona, ki cel dan zdrži z enim samim polnjenjem, brez dodatnega bremena, ki ga običajno prinaša večja baterija. Telefonu HONOR Magic V2 je to uspelo in tako se je  uveljavil kot vodilni pametni telefon pri reševanju vseprisotnega izziva vzdržljivosti baterije v tankih napravah. Ta najnovejši preklopni pametni telefon je še en znak HONOR-jeve predanosti inovacijam, saj ima napredno baterijsko tehnologijo - brez dodajanja nepotrebne teže ali mase sami napravi.

HONOR je to dosegel z uporabo pionirskega dizajna baterije iz silicijevega ogljika. Ta izbira materialov je omogočila, da baterija ni le lažja in tanjša, ampak tudi bolj energijsko gosta, kar je radikalen odmik od običajnih litij-ionskih baterij, ki zagotavlja izboljšano zmogljivost z manjšim odtisom. Rezultat je elegantna, tanka naprava s super zmogljivo, kakovostno in vzdržljivo baterijo.


Pomemben korak naprej v baterijski tehnologiji

Prednost silicijevih ogljikovih baterij, kot so tiste, ki jih najdemo v HONOR Magic V2, v primerjavi s tradicionalnimi litij-ionskimi baterijami, je v njihovi vrhunski energijski gostoti. Silicij kot sestavni del anodnega materiala lahko zadrži več litijevih ionov kot grafit, ki je standardni material, ki se uporablja v tipičnih litij-ionskih baterijah. To pomeni večjo zmogljivost shranjevanja energije glede na fizično velikost baterije – ukrep, znan kot energijska gostota. Zato lahko telefonska baterija Magic V2 shrani več energije brez povečanja velikosti ali teže telefona, kar je pomemben korak naprej v baterijski tehnologiji.


Lahka narava silicijevo-ogljikove baterije dodatno poudarja privlačnost naprave. Tradicionalne litij-ionske baterije pogosto zahtevajo kompromis med težo in močjo, tj. baterije z večjo zmogljivostjo povečajo težo naprave. Vendar pa s kompozitom silicij-ogljikov ta baterija uspe zagotoviti višjo zmogljivost polnjenja, hkrati pa je lažja. To omogoča, da HONOR Magic V2 ostane izjemno tanek in enostaven za uporabo, brez dodatne teže, ki je običajno povezana z visoko zmogljivimi baterijami. Z drugimi besedami, silicij-ogljikova baterija je poskrbela, da HONOR Magic V2 zdrži dlje z enim polnjenjem in je bolj priročen za prenašanje.

Toda z napravo HONOR Magic V2 tehnološki velikan ni le rešil običajnih kompromisov, s katerimi se srečujejo proizvajalci pametnih telefonov, ampak je postavil tudi nove standarde v industriji. Rezultat tega strateškega pristopa je naprava, ki uporabnikom daje svobodo pri vsakodnevnih aktivnostih, brez bremena glede vzdržljivosti baterije. Izjemno tanka naprava, ki meri le 4,7 mm v raztegnjenem stanju in 9,9 mm v zloženem stanju, ima zmogljivo baterijo s 5000 mAh, ki kljubuje tradicionalnemu kompromisu med elegantnostjo in vzdržljivostjo.

HONOR-jeva oblikovalska ekipa si je zadala misijo ustvariti pametni telefon, ki združuje tako obliko kot funkcijo v tanki silhueti, s čimer izpodbija normo zajetnih baterijskih telefonov z visoko zmogljivostjo. Proces je vključeval mešanico inovativnih materialov, na novo zasnovano notranjo arhitekturo in neusmiljeno prizadevanje za miniaturizacijo. Tako je HONOR Magic V2 postal več kot le tehnološki čudež; je naprava za sodobnega uporabnika, ki izpolnjuje zahteve njegovega dinamičnega življenjskega sloga, ki se vedno odvija v gibanju.

###

O podjetju HONOR 
HONOR je vodilni svetovni ponudnik pametnih naprav. Njegov namen je postati globlna ikonična tehnološka blagovna znamka ter s svojimi zmogljivimi izdelki in storitvami ustvariti nov inteligentni svet za vsakogar. Z neomajno osredotočenostjo na raziskave in razvoj si prizadeva za razvoj tehnologije, ki ljudem po vsem svetu omogoča, da gredo dlje ter daje svobodo, da dosežejo in naredijo več. HONOR ponuja vrsto visokokakovostnih pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, prenosnih računalnikov in nosljivih naprav, ki ustrezajo vsakemu proračunu ter s svojo ponudbo inovativnih, vrhunskih in zanesljivih izdelkov ljudem omogoča, da postanejo boljša različica samih sebe.

VIR: Futura DDB