Globalna tehnološka znamka HONOR je pred nekaj dnevi na Snapdragon Summitu 2023 na Havajih objavila, da bo prihajajoči HONOR Magic6 poganjala revolucionarna mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 3.

[Ljubljana, 27. oktober 2023] Globalna tehnološka znamka HONOR je pred nekaj dnevi na Snapdragon Summitu 2023 na Havajih objavila, da bo prihajajoči HONOR Magic6 poganjala revolucionarna mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 3. Na napravi so pokazali tudi moč velikega jezikovnega modela (LLM) z velikostjo parametra sedem milijard. Sodelovanje med HONOR-jem in Qualcomm Technologies izkorišča strokovno znanje obeh podjetij za podporo LLM na napravi in ​​ustvarjanje ekosistema, osredotočenega na človeka, ki omogoča brezhibno pametno interakcijo med več napravami. Poleg tega je HONOR predstavil tudi več izboljšanih funkcij povezljivosti MagicRing, da bi poudaril sodelovanje med obema podjetjema.

»Ko gre za inovacije in ustvarjanje bolj inteligentne in intuitivne uporabniške izkušnje, smo pri HONOR-ju predani premikanju meja,« je povedal George Zhao, izvršni direktor HONOR-ja in dodal, da »izkoriščamo moč umetne inteligence, da bi preoblikovali način, kako ljudje komunicirajo s tehnologijo, tako da postane bolj brezhibna, personalizirana in pomembna v njihovih življenjih, ne da bi pri tem ogrozili njihovo zasebnost. Veseli nas sodelovanje s podjetjem Qualcomm Technologies, saj si delimo prizadevanje za odličnost, ki je osredotočena na človeka. Še naprej bomo spodbujali inovacije in s partnerji sodelovali v odprtem modelu, da bi oblikovali prihodnost, kjer umetna inteligenca krepi in bogati življenja posameznikov po vsem svetu.«

»Navdušeni smo, da sodelujemo s HONOR-jem in tako spodbujamo tehnološki napredek z vrhunskimi tehnologijami. Verjamemo, da lahko skupaj spremenimo način življenja, dela in povezovanja ljudi ter ustvarimo transformativne izkušnje, ki bodo odprle nove možnosti v nenehno razvijajočem se svetu umetne inteligence,« je o sodelovanju povedal Alex Katouzian, višji podpredsednik in generalni direktor Mobile, Compute and XR Devices, Qualcomm Technologies, Inc.

Za razliko od LLM v oblaku, ki ima na voljo javno dostopne nabore podatkov, HONOR-jev LLM na napravi za zagotavljanje prilagojenih storitev v skladu z uporabnikovimi preferencami gradi na svojem razumevanju uporabnika naprave. Pri razvoju LLM na napravi sta HONOR in Qualcomm Technologies sodelovala s poudarkom na treh ključnih področjih: zmogljivost, učinkovitost in zasebnost uporabnika. Skupna prizadevanja so privedla do optimizacij, ki mobilni platformi omogočajo učinkovito izkoriščanje LLM brez prevelike porabe energije, kot tudi zaščite podatkov, ki zagotavlja, da podatki ostanejo varni.

HONOR Magic6 ima mobilno platformo Snapdragon 8 Gen 3 , da bi začel novo dobo generativne umetne inteligence pa bo v napravi poganjal LLM s sedmimi milijardami parametrov. Kot ponazoritev potenciala svojih zmogljivosti AI je HONOR med svojo predstavitvijo prikazal tudi predstavitev ustvarjanja videposnetkov z AI. Z dajanjem ukazov pametnemu glasovnemu pomočniku YOYO v napravi lahko uporabniki preprosto ustvarijo kratke videoposnetke s fotografijami in posnetki, ki so shanjeni v napravi. 

Predstavitev ustvarjanja videoposnetkov LLM AI na napravi
Na Snapdragon Summit 2023 je HONOR pokazal tudi večmodalno interakcijo sledenja očem, imenovano Magic Capsule, ter tri ključne funkcije MagicRing: povezana kamera, povezan vhod in deljenje zaslona med več napravami. Z uporabo najnovejše tehnologije Snapdragon Seamless MagicRing omogoča nemoteno izmenjavo več različnih podatkov med napravami, hkrati pa je bolj stabilen in energetsko učinkovit kot kdaj koli prej.


Magic Capsule, prikaz multimodalne interakcije, ki temelji na sledenju očem

###

O podjetju HONOR 
HONOR je vodilni svetovni ponudnik pametnih naprav. Njegov namen je postati globlna ikonična tehnološka blagovna znamka ter s svojimi zmogljivimi izdelki in storitvami ustvariti nov inteligentni svet za vsakogar. Z neomajno osredotočenostjo na raziskave in razvoj si prizadeva za razvoj tehnologije, ki ljudem po vsem svetu omogoča, da gredo dlje ter daje svobodo, da dosežejo in naredijo več. HONOR ponuja vrsto visokokakovostnih pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, prenosnih računalnikov in nosljivih naprav, ki ustrezajo vsakemu proračunu ter s svojo ponudbo inovativnih, vrhunskih in zanesljivih izdelkov ljudem omogoča, da postanejo boljša različica samih sebe.


Za več informacij obiščite spletno stran HONOR na naslovu www.hihonor.com/si/ ali pišite na newsroom@hihonor.com.

VIR: Futura DDB