Danes popoldne se bo v Idriji spet odvijal Dan hokeja. Pobudo zanj je leta 2019 prvič dal David Stegu

Danes popoldne se bo v Idriji spet odvijal Dan hokeja. Pobudo zanj je leta 2019 prvič dal David Stegu, tedaj učitelj angleščine na OŠ Idrija, sicer tudi velik ljubitelj hokeja, ki je učencem in učiteljem na idrijski osnovni šoli predlagal, da skupaj organizirajo prvi Dan hokeja v mestu. Dogodek je požel velik uspeh tako med učenci, učitelji kot tudi starši, ki so se na rolerjih pomerili med dvema goloma. Učenci so že takrat izrazili željo, da konec šolskega leta organizirajo povratno tekmo, a žal je načrte prekrižala epidemija. Steguja je tako še toliko bolj razveselilo, da je glavna pobuda za organizacijo letošnjega Dneva hokeja prišla od devetošolcev.

Dogajanje se bo začelo danes ob 15. uri na igrišču za Osnovno šolo Idrija, ko se bodo pomerile različne ekipe učencev, dijakov in učiteljev. Sledila bo tekma med ekipama Sveti Duh Eagles in HK Železniki, za zaključek dneva pa se bodo pomerile najboljše ekipe medrazrednega tekmovanja, na sporedu pa bo tudi obračun med osnovnošolci in srednješolci. Ves čas dogodka bodo potekale tudi spremljevalne aktivnosti za najmlajše.Tudi letos jim je pri izposoji hokejske opreme velikodušno pomagal Hockey Repair Shop, prvič pa tudi hokejski klub HK Olimpija.

Dan hokeja bo prvi iz niza športnih in drugih dogodkov, ki jih devetošolci letos na osnovni šoli izvajajo samoiniciativno.
Mladi hokejisti vas lepo vabijo, da jih danes od 15. ure dalje pridete spodbujat tudi vi.

Maja Vojska, Metka Rupnik

PR: Občina Idrija