Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica| Četrtek, 16. februar 2023, ob 20. uri


Matevž Šalehar – Hamo, vokal in kitara, Martin Janežič – Buco, bobni, 
Denis Horvat, klaviature, Uroš Škerl Kramberger, bas, Peter Dekleva, kitara

V četrtek, 16. februarja 2023, ob 20. uri vabljeni v Veliko dvorano Kulturnega doma Nova Gorica na Valentinov koncert s slovensko blues-rock skupino Hamo & Tribute 2 Love. Frontman in kitarist Matevž Šalehar – Hamo, Martin Janežič – Buco na bobnih, Denis Horvat na klaviaturah, Uroš Škerl Kramberger na basu in Peter Dekleva na kitari bodo novo koncertno leto, ki ga sicer še vedno povzemajo kot 'Leto lubezni', otvorili prav na novogoriškem odru, kjer bodo poleg zimzelenih skladb v soju reflektorjev osvetlili tudi vse nove iz lani izdanega petega albuma '22'. Nekaj vstopnic po nižji ceni 17 € je moč v predprodaji dobiti še do torka, 14. februarja. Redna cena vstopnice bo sicer znašala 22 €, vabljeni!


Hamo & Tribute 2 Love so v vseh letih svojega dela in lubezni do njega večkrat pokazali in dokazali, da so v živo prepričljivi, močni in karizmatični ter da počnejo točno to, kar imajo radi in kar ljubijo. Leto 2022 je bilo zanje posebno leto, saj so poleg izdanega petega studijskega albuma '22' tudi prvič stali na odru Križank, kjer so skupaj z občinstvom spletli več kot tri tisoč novih spominov in zgodb. Prepričljivi, iskreni, energični, čustveni in dinamični koncerti so prav eden od ključnih adutov zasedbe Hamo & Tribute 2 Love, ki nedvomno sodi v prve vrste slovenske rock glasbe. 

Frontman in kitarist Matevž Šalehar – Hamo, bobnar Martin Janežič – Buco, klaviaturist Denis Horvat, basist Uroš Škerl Kramberger in kitarist Peter Dekleva nosijo lubezen že v svojem imenu, v svoji glasbi pa nežna iskanja tega tako poznanega, a hkrati tako izmuzljivega in zapletenega čustva mešajo s strastjo, večnim rockom in bluesom.

Na novogoriškem odru velike dvorane bo zasedba otvorila novo koncertno leto z njihovimi 
najlepšimi in/ali najbolj odmevnimi skladbami, kot so ‘Greva še mal dlje’, ‘Ona gre’, ‘Dolgo nisva pila’, ‘Rožice’, ‘Telo’, ‘Prva vrsta’, ‘Lepe stvari’, ‘Zabluzu’… Manjkale pa seveda ne bodo niti nove skladbe , kot so 'Vse lepo za vse’, ‘Zato ker je mraz’, ‘Sončen dan’ in 'Pusti mi prižgano luč' iz lani izdanega petega albuma ’22’, do nedavnega na voljo le na vinilu, v Novi Gorici pa dosegljivega tudi na CD plošči. 

Vabljeni v Kulturni dom Nova Gorica, morda bo z nami tudi Hamova ovčka Snežana, kdo bi vedel…

VIR: KDNG