'V bosanski dnevni sobi' sredi Stožic zapel “Prvi poljubac”

'V bosanski dnevni sobi' sredi Stožic zapel “Prvi poljubac”

Legendarni kralj sevdaha, ikona pop folk glasbe, ambasador prijateljstva, miru in glasbe, priljubljeni glasbenik Balkana, eden in edini Halid Bešlić bo 22. aprila prvič nastopil v ljubljanski Areni Stožice. Pravzaprav drugič, saj je že včeraj zapel refren kultne pesmi »Prvi poljubac«, ki jo je napisal pred 20. leti. 
Halid Bešlić v Stožice prihaja premierno.


Znani obrazi, ljubitelji bosanske glasbene legende, nekateri njegovi slovenski prijatelji in predstavniki sedme sile si bodo tiskovno konferenco (pred aprilskim koncertom Halida Bešlića v Areni Stožice) zapomnili po pravem bosanskem vzdušju. Sredi dvorane so gostitelji pričarali bosansko “čevabdžinico”, kjer so v sproščenem ambientu napovedali veliki koncert Halida Bešlića. Pogovor z enim najbolj cenjenih balkanskih glasbenikov je vodil priljubljeni radijski voditelj Denis Avdić, ki je zvezdo dogodka izprašal vse, kar je zanimalo navzoče v dvorani, v kateri bo aprila gostovala bosanska legenda, ki obljublja nepozaben koncert. “Nastopal sem že po vsej Sloveniji - v Hali Tivoli, na Gospodarskem razstavišču, tudi v Mariboru, … toda v Stožice prihajam premierno. Aprila bom prvič stal in pel na odru ljubljanske Arene,“ je ponosno povedal Halid Bešlić, ki se veseli, da bo zopet nastopal v Sloveniji. 
S Halidom je pogovor spretno vodil Denis Avdić.


Tiskovna konferenca za napoved velikega koncerta Halida Bešlića v Stožicah.


Pa vendar se voditelj Denis Avdić ni mogel upreti, da ne bi poskrbel za to, da je priljubljeni glasbenik zapel že na ekskluzivnem dogodku. Tako je Bešlić pred izbranimi povabljenci na sredini dvorane zapel refren ene njegovih najbolj znanih skladb „Prvi poljubac“, ki letos praznuje okrogli jubilej. „Aprila bom v Ljubljani na koncertu slavil kar dvakrat – najprej svojih 70 let življenja, hkrati pa okroglih 20 let, odkar sem napisal pesem „Prvi poljubac“. Prepričan sem, da kdor bo prišel na koncert, zna to pesem na pamet in v veselje mi je, da jo bom lahko zapel skupaj z vsemi oboževalci,“ je povedal Halid. Avdić pa je nato v šali zgolj še dodal: „No, pa ste jo zapeli, kar pomeni, da na aprilskem koncertu ne bo več prvič. (smeh)“. Organizatorji koncerta pravijo,  da je zanimanje za koncert veliko, zaenkrat je prodanih že 8000 kart. Pričakujejo polno dvorano, ki bo v en glas prepevala največje uspešnice  legendarnega  bosanskega glasbenika.
Organizatorji koncerta (Koda events) v družbi Halida Bešića.


Kralja bosanskega sevdaha so prišli pozdraviti tudi nekateri znani obrazi, ki dobro poznajo Halidove skladbe in se tudi sami že zelo veselijo koncerta – med njimi tudi voditeljica Ota Širca Roš, stand up komik Ranko Babić, radijski voditelj in pevec David Amaro, … Vsi skupaj pa so z zvezdo dogodka uživali na pravi bosanski pogostitvi, kjer so se mize šibile od kulinaričnih dobrot restavracije „Deset v pol“.
HALID BEŠLIĆ22. APRIL / DVORANA STOŽICE Koncert je že skoraj razprodan.
Na voljo je zgolj še nekaj vstopnic, ki si jih lahko zagotovite na EVENTIM.SI
FOTO GALERIJA (KLIK)
Avtor fotografij: Sandi Fišer

  Organizatorji koncerta:

VIR: Agencija AVI