Žalec že dlje časa velja za festivalsko mesto, saj se je v zadnjih desetletjih tu razvilo veliko odmevnih festivalov. Z veseljem napovedujemo dva od njih, ki vabita na začetku jeseni.

Že 9. septembra 2022 vas v Dom II. slovenskega tabora Žalec vabi Festival avtorske glasbe, ki bo v goste privabil pet zelo kakovostnih slovenskih glasbenih izvajalcev. Festivalski večer bodo z avtorsko glasbo tako obarvali Tinkara Kovač, Nana Milčinski, Leonart, Tretji kanu in Trium. Festival avtorske glasbe je osnovan kot novi dogodek, ki bo prispeval k obogatitvi kulturne oz. glasbene ponudbe v Žalcu. Namen in vizija tega dogodka je, da bi v prihodnjih letih gostil tako glasbene zasedbe, ki so v Sloveniji široko sprejeti, kot takšne, ki šele morda začenjajo svojo glasbeno pot in si jo želijo utreti do čim širše množice poslušalcev. Naša želja pa je, da bi Žalec postal prepoznaven kot kraj, kjer je mogoče vsako leto na enem dogodku slišati pestro paleto slovenskih (morebiti nekoč tudi tujih) glasbenikov različnih žanrov.

Petek, 9. septembra 2022, ob 19. uri v Domu II. slovenskega tabora Žalec.
Vstopnice za festival so že v predprodaji po 12,00 EUR, na dan koncerta 15,00 EUR v TIC-u Žalec in po spletu.
 
Soorganizatorja koncerta: KUD Trium in ZKŠT Žalec
 

 
*******************
 
Med 9. in 12. septembrom 2022 pa Celje in Žalec gostita 15. Mednarodni folklorni festival »Od Celja do Žalca«.

Tradicionalni festival se bo tokrat odvil že petnajstič, na odru Doma II. slovenskega tabora v Žalcu bo na Gala koncertu nastopilo pet folklornih skupin, med drugim tudi iz Alžirije, Mehike in Grčije. Ne gre dvomiti, da bo tudi tokrat šlo za izjemen mednarodni dogodek, ki slavi plesno in oblačilno kulturno dediščino različnih držav.

Sobota, 10. septembra 2022, ob 19. uri v Domu II. slovenskega tabora Žalec. Nastopile bodo folklorne skupine iz Alžirije, Mehike, Grčije, FS Kobula KD Petrovče in Celjska folklorna skupina.

Vstopnice: 8,00 EUR v predprodaji in 10,00 EUR na dan koncerta v TIC-u Žalec in po spletu.
 
 
********************
PR: TIC Žalec