Prvič že 15. marca z Andrejem Hoferjem

Prvič že 15. marca z Andrejem Hoferjem

Nova narodnozabavna oddaja Glasbeni pozdrav bo prvič na sporedu v petek, 15. marca 2024, ob 20. uri, na TV SLO 1. Voditelj oddaje bo Andrej Hofer.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
5. marec 2024 ob 16.42
Ljubljana - MMC RTV SLO


Voditelj oddaje Andrej Hofer. Foto: Monika Jerič, RTV Slovenija

Na Televizijo Slovenija prihaja nova narodnozabavna oddaja Glasbeni pozdrav, ki bo povezala tako ljubitelje nostalgije kot tiste, ki prisegajo na mlajše generacije ustvarjalcev omenjene glasbene zvrsti.

Enourna petkova večerna oddaja se bo osredotočala predvsem na slovensko ljudsko in zabavno glasbo. Namenjena je tako mlajšim kot starejšim generacijam, osrednja nit oddaje pa so ustvarjalci, pevci, pevke, skupine in avtorji, ki oblikujejo domačo glasbeno sceno ter jo bogatijo s svojo popularnostjo in prepoznavnostjo.

Oddaja bo spremljala dogajanje na slovenskih glasbenih odrih, festivalske nagrajence, mlade sestave ter posameznike, ki s svojo avtorsko glasbo puščajo pečat v medijskem prostoru.
Nagovarjala bo tako starejšo populacijo kot tudi mlajše ter s tem gradila most med generacijami in ohranjala povezanost z zvestimi oboževalci tudi v tujini.

V vsaki oddaji se bosta srečala dva osrednja protagonista - predstavnika mlajše in starejše generacije, ki bosta v pogovoru z voditeljem izmenjala poglede na glasbo, spomine, znanje ter avtorske ideje, manjkal pa ne bo niti vpogled v njihove osebne odnose ter družinske vezi.



Andrej Hofer. Foto: Monika Jerič, RTV Slovenija

Vsebina prve oddaje Glasbeni pozdrav – 15. 3. 2024
Osrednji gost bo Štajerec, nekdanji pevec v Avsenikovem tercetu Alfi Nipič, ki slavi 60 let glasbene poti. Alfi je bil ploden tudi v svetu zabavne glasbe, videli in slišali ga bomo v obeh vlogah, ob številnih spominih na glasbeno kariero, katere del je šest dekad.
Na pogovornem kavču se mu bo pridružila Maša Frece, pevka v skupini Chicas, nekdanja Navihanka, učiteljica petja, glasbena pedagoginja, predvsem pa simpatična in iskriva ljubiteljica živali ter narave.
Poleg njih bodo v oddaji sodelovali tudi mladi in energični Prebrisani muzikanti ter akademsko izobražena glasbenika in vokalista Eva Černe in Klemen Torkar z ljudsko skladbo, ki sta jo ponovno posnela, tokrat posebej za nas.
Andreju bo v studiu (in v garderobi ter zaodrju) štrene mešal mladi Primorec Sandi Morel, ki obožuje vse goste v studiu, želi postati glasbenik in tudi sovoditelj petkove večerne oddaje. Mu bo to res uspelo?



Andrej Hofer in Sandi Morel. Foto: Adrian Pregelj, RTV Slovenija

Urednica oddaje je Ana Benkovič, z voditeljem Andrejem Hoferjem je tudi so-scenaristka, režiser pa bo Aljaž Bastič.

Vsebina druge oddaje Glasbeni pozdrav – 22. 3. 2024
Andrej Hofer bo gostil Tjašo Hrovat Steklasa in njenega življenjskega partnerja Uroša, avtorja njunih uspešnic. Po letošnjem razprodanem koncertu v ljubljanskem Cankarjevem domu ju bomo nekoliko bolje spoznali v drugi oddaji.
V studiu 2 Televizije Slovenija se jima bo pridružil še Janez Per, nekdanji župan Mengša, sicer pa glasbenik, oče, kmet in izjemna osebnost, mojster baritona in nalezljivega nasmeha. Z Alpskim kvintetom se bližajo šestim desetletjem delovanja, več o pripravah na jubilej pa bomo izvedeli kmalu.
V glasbenem tercetu Alpskega kvinteta sodeluje tudi Oto Pestner, ki je lani praznoval 55 let solistične kariere. Ponosni smo, da gostimo ta izjemen glas slovenske popevke, katerega večne uspešnice prepevajo vse generacije.
Prisluhnili bomo tudi izvrstnemu tenoristu Slovenskega okteta Timu Ribiču.