napovednik

MLADI GLASBENI BISERI
Koncert nagrajencev primorskih glasbenih šol

Torek, 23. maj 2023 | 18.00 |Dvorana Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici


V torek, 23. maja 2023, ob 18. uri bodo v dvorani Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici na vrsti Mladi glasbeni biseri. To je že tradicionalni zmenek pomladanskega cikla, na katerem se predstavijo nagrajenci primorskih glasbenih šol, ki so se izkazali na raznoraznih glasbenih tekmovanjih. Koncert nastaja v sodelovanju z Zvezo primorskih glasbenih šol. V Kulturnem domu Nova Gorica prirejajo cikel ob podpori Mestne občine Nova Gorica in v sodelovanju s Frančiškanskim samostanom Kostanjevica, ki letos obeležuje Jubilejno leto 1623—1953—2023. Vstop je prost, prostovoljni prispevki so namenjeni vzdrževanju samostana. Vabljeni! 


V dvorani Frančiškanskega samostana Kostanjevica bo prihodnji torek, 23. maja 2023, ob 18. uri na sporedu tretji zmenek z Glasbo z vrtov sv. Frančiška, ki že dolga leta prinaša cvetober nagrajencev primorskih glasbenih šol, ki so se v šolskem letu 2022/23 preizkusili na raznoraznih tekmovanjih. 

Mladi nadarjeni primorski glasbeniki s svojim sproščenim muziciranjem in z iskreno prisrčnostjo vsakokrat osvojijo občinstvo. Z zavidljivim znanjem ter muzikaličnostjo dosegajo najboljše ocene na različnih tekmovanjih doma in na tujem. Mnogi med njimi se bodo kasneje nedvomno uveljavili kot izvrstni instrumentalisti in pevci. Koncert prinaša dober pregled tudi nad sadovi dela primorskih glasbenih pedagogov. 

Prihodnji torek se bodo na koncertu, ki nastaja v sodelovanju z Zvezo primorskih glasbenih šol, tako predstavili učenke in učenci glasbenih šol iz Ajdovščine, Ilirske Bistrice, Logatca, Nove Gorice, Postojne in Tolmina. Predstavili se bodo kot kitarski duo, klavirski trio, pri klavirju, kitari, violončelu, harmoniki. Vstop je prost, prostovoljni prispevki so namenjeni vzdrževanju samostana. Vabljeni!

VIR: KDNG