Podjetje Samsung Electronics je objavilo, da je začetna prodaja telefonov Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 v Evropi presegla prodajo predhodnih modelov.

Ljubljana, 31.8.2023 - Podjetje Samsung Electronics je objavilo, da je začetna prodaja telefonov Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 v Evropi presegla prodajo predhodnih modelov. 

/

"Naši najnovejši prepogljivi telefoni se prodajajo izjemno hitro," je na Samsung novinarski konferenci na sejmu IFA Berlin 2023 31. avgusta dejal Benjamin Braun, glavni direktor marketinga v družbi Samsung Europe. "Pravzaprav je letna prodaja naših prepogljivih naprav v Evropi presegla prodajo Note serije."
 
Samsung je 11. avgusta napovedal razpoložljivost naprav Galaxy Z Flip5 in Z Fold5 v 38 državah po Evropi. Od začetka prodaje sta prepogljiva telefona izkazala dobre prodajne rezultate, ki presegajo prodajo prejšnje generacije.
Odmevna predstavitev novih prepogljivih pametnih telefonov in njihov uspeh na evropskem trgu kažeta na naraščajočo željo po uveljavljanju prepogljivih telefonov med širšo publiko.
 
Strokovnjaki iz panoge predvidevajo, da bo Samsung letni obseg prodaje prepogljivih pametnih telefonov, vključno z Galaxy Z Flip5 in Z Fold5, letos presegel mejnik 10 milijonov enot.
 
V Evropi je prodajno razmerje med Galaxy Z Flip5 in Z Fold5 približno 7:3. Pri modelu Z Flip5 sta bili zelo priljubljeni barvi grafitna in mentol zelena, pri modelu Z Fold5 pa sta bili priljubljeni barvi fantomsko črna in ledeno modra.
 
Galaxy Z Flip5 je bil opevan zaradi čutnega oblikovanja in nadgrajenega zunanjega zaslona (Flex Window), ki je 3,78-krat večji od prejšnje generacije. Potrošnike v Evropi je navdušila zlasti kamera FlexCam, ki ponuja vsestransko izkušnjo s kamero, edinstveno za prepogljive telefone. 
 
Galaxy Z Fold5 je zmogljiv na področju produktivnosti, saj ponuja opravilno vrstico in S Pen pisalo, kar uporabnikom izboljša izkušnjo večopravilnosti. Z najtanjšo in najlažjo zasnovo med vsemi serijami Z Fold in 10 g manjšo težo, je Samsung na evropskem trgu zaznal pozitiven odziv na Galaxy Z Fold5.


###

O podjetju Samsung Electronic
Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

VIR: Millenium Promocija