NATEČAJ Capture Your City Priljubljeni danski fotografski natečaj prihaja v Ljubljano 1. marec 2024 —1. maj 2024

NATEČAJ

Capture Your City

Priljubljeni danski fotografski natečaj prihaja v Ljubljano

1. marec 2024 —1. maj 2024


Prebivalci Ljubljane imate letos edinstveno priložnost sodelovati na fotografskem natečaju Capture Your City, ki ga organizira Danski arhitekturni center iz Københavna (DAC). Partnerji natečaja so občine in kulturne ustanove iz Ljubljane, Torina, Rige, Milana in Amsterdama, vsi skupaj pa si združeni pod okriljem evropskega projekta Desire - an Irresistible Circular Society želijo natečaj približati svojim državljanom.

Capture Your City tokrat prvič k sodelovanju vabi prebivalce iz vse Evrope. Vse, kar potrebujete, je pametni telefon ali fotoaparat. Fotografije so lahko iz katere koli majhne vasi ali velikega mesta v Evropi. Vaša naloga je, da svoje mesto na fotografiji predstavite skozi svoj pogled, takšno kot ga vidite vi.

Sodelovanje na natečaju je brezplačno. Vsako leto je razpisana nova tema, ki jo morajo udeleženci ujeti na fotografiji. Temo leta 2024 bomo marca razkrili na spletnih straneh dac.dk in mao.si, žirija pa bo nato med prispelimi fotografijami izbrala najboljše. Fotografije bodo poleti 2024 na ogled tako v okviru digitalne kot fizične razstave v več mestih po Evropi.

Cilj fotografskega natečaja je prebivalce evropskih mest še bolj intenzivno vključiti v razvoj svojega mesta ter opozoriti na vsebine, ki se zdijo tako  meščanom kot obiskovalcem najbolj pomembne za življenje v prihodnosti.

Temo natečaja in način sodelovanja bomo podrobneje predstavili 1. marca.

Več o natečaju na povezavi

VIR: MAO