Na letni podelitvi nagrad AutomotiveINNOVATIONS je bil Ford imenovan za ‘najbolj inovativno velikoserijsko znamko leta 2023’, pri čemer je med avtomobilskimi znamkami z velikoserijsko proizvodnjo osvojil najvišja priznanja v kategorijah ‘Avtonomna vožnja in napredni asistenčni sistemi za voznika’ ter ‘Storitve povezanih avtomobilov’.

Köln, 13. julija 2023 – Na letni podelitvi nagrad AutomotiveINNOVATIONS je bil Ford imenovan za ‘najbolj inovativno velikoserijsko znamko leta 2023’, pri čemer je med avtomobilskimi znamkami z velikoserijsko proizvodnjo osvojil najvišja priznanja v kategorijah ‘Avtonomna vožnja in napredni asistenčni sistemi za voznika’ ter ‘Storitve povezanih avtomobilov’.
 
Center za avtomobilski menedžment in družba PricewaterhouseCoopers GmbH s sedežem v Nemčiji sta Ford razglasila za zmagovalca kategorije, potem ko sta proučila inovacije 29 svetovnih avtomobilskih skupin, ki predstavljajo več kot 80 znamk. V postopku ocenjevanja za nagrade za leto 2023 so obravnavali 1088 inovacij. Ford je prejel skupno oceno 91,2 točke, na drugo mesto se je uvrstil Volkswagen (82,0 točke), na tretje pa Toyota (64,6 točke).
 
Uvedba Fordovega naprednega sistema za pomoč vozniku s prostoročnim upravljanjem druge stopnje BlueCruise1 – na voljo je v Mustangu Mach-E in ima od aprila uradno dovoljenje za uporabo na avtocestnem omrežju v Veliki Britaniji – je Fordu na poti do skupne nagrade pomagala do zmage v kategoriji ‘Avtonomna vožnja in napredni asistenčni sistemi za voznika’. Posebno priznanje je prejel tudi sistem za pomoč pri vleki prikolice ‘Pro Trailer Hitch Assist’ v modelu F-150.
 
Navigacija v oblaku sistema SYNC 42 v Fordu Focusu je bila izpostavljena inovacija, ki je Fordu prinesla prvo mesto v kategoriji ‘Storitve povezanih avtomobilov’, znamka pa se je dobro uvrstila tudi na preostalih dveh področjih in je zasedla drugo mesto v kategorijah ‘Električna vožnja’ ter ‘Vmesnik in povezljivost’.
 
“V svoji 120-letni zgodovini smo dosledno uvajali inovacije ter se pri razvoju vozil in tehnologij osredotočali na potrebe kupcev,” je povedala Silke Seitz, direktorica oddelka za digitalne izdelke v Evropi, ki je v Fordovem imenu prevzela priznanje. “Avtomobilska industrija se danes spreminja s hitrostjo, kakršne še nismo videli, zato je priznanje za naše inovacije v tem času ponosen trenutek in dokaz spretnosti, sposobnosti in nenehnih stremljenj podjetja.”
 
Center za avtomobilski menedžment je neodvisni inštitut za raziskave in strateško svetovanje na področju avtomobilizma in mobilnosti na Univerzi uporabnih znanosti v Bergisch Gladbachu v Nemčiji. Nagrade AutomotiveINNOVATIONS so priznanje za inovacije na področju avtomobilskega razvoja, v sodelovanju z družbo PricewaterhouseCoopers AG pa jih podeljuje žirija, ki jo vodi direktor centra prof. dr. Stefan Bratzel.
 
“Prvič po letu 2014 je Ford ponovno postal najbolj inovativna avtomobilska znamka,” je povedal Bratzel. “Med ključnimi dejavniki uspeha je bilo izjemno ravnovesje inovativnih prednosti na najpomembnejših tehnoloških področjih.”
 
Nagrade so podelili na dogodku 13. julija 2023 v Frankfurtu na Majni, ko so proslavili tudi dejstvo, da organizacija priznanja za inovacije v avtomobilski industriji podeljuje že enajst let.
 
# # #
                                                                                                                            
1Ford BlueCruise je funkcija za prostoročno vožnjo po avtocesti. Roke umaknite z volana le, ko ste v modri coni za prostoročno vožnjo. Vedno opazujte cesto in promet ter bodite pripravljeni, da ponovno prevzamete nadzor nad vozilom. Funkcija ni nadomestek za varno vožnjo. Glede podrobnosti in omejitev glejte navodila za uporabo vozila. [Komplet za uporabo sistema BlueCruise vsebuje strojno opremo, ki je potrebna za to funkcijo.] Uporabnik mora plačati naročnino na BlueCruise, ki vključuje uporabo podatkov, redne posodobitve zemljevidov in izboljšave funkcij. Za uporabo funkcije BlueCruise morate svojega Mustanga Mach-E aktivirati z aplikacijo FordPass.
 
2Ne dopustite motenj med vožnjo! Če je le možno, uporabite glasovno upravljanje in med vožnjo ne uporabljajte ročnih naprav. Ko je izbrana prestava za vožnjo, so lahko nekatere možnosti blokirane. Nekatere funkcije niso združljive z vsemi telefoni.
 
Navedena poraba goriva/energije, emisije CO2 in doseg z električnim pogonom po WLTP so izmerjeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EU) 2017/1151. Uporabljeni standardni preskusni postopki omogočajo primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci.
 
O družbi Ford Motor Company
Ford Motor Company (NYSE: F) je globalno podjetje s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan, ki si prizadeva pomagati graditi boljši svet, v katerem se lahko vsak človek svobodno giblje in uresničuje svoje sanje. Načrt družbe Ford+ za rast in ustvarjanje vrednosti združuje obstoječe prednosti, nove zmožnosti in stalne odnose s strankami, da bi obogatili izkušnje teh strank in poglobili njihovo zvestobo. Ford razvija, proizvaja in trži inovativne, nadvse priljubljene poltovornjake, športne terence, gospodarska in osebna vozila ter razkošne modele vozil Lincoln, vse to pa dopolnjuje s povezanimi storitvami. Podjetje je v ta namen ustanovilo tri na uporabnike osredotočene poslovne segmente: Ford Blue, ki razvija legendarna vozila z motorji z notranjim zgorevanjem in hibridna vozila, Ford Model e, ki orje ledino z razvojem revolucionarnih električnih vozil in vgrajene programske opreme za stalno navzoče digitalne izkušnje za vse stranke in Ford Pro, ki komercialnim strankam pomaga preoblikovati in razširiti svoja podjetja z vozili in storitvami, prilagojenimi njihovim zahtevam. Poleg tega si Ford prizadeva za rešitve na področju mobilnosti v okviru programa Ford Next in zagotavlja finančne storitve prek podjetja Ford Motor Credit Company. V družbi Ford je po vsem svetu zaposlenih približno 174.000 ljudi. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih ter storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stran corporate.ford.com.
 
Ford, globalna ameriška blagovna znamka, ki je že več kot 100 let vtkana v tkanino Evrope, si prizadeva za svobodo gibanja, ki gre z roko v roki s skrbjo za planet in drug za drugega. Družba s svojim načrtom Ford+ s poslovnimi enotami Model e, Ford Pro in Ford Blue pospešuje evropsko preobrazbo v popolnoma električno in ogljično nevtralno prihodnost do leta 2035. Družba vodi z novimi drznimi električnimi vozili, ki so zasnovana z mislijo na evropske voznike, in z inovacijami na področju storitev, ki pomagajo ljudem pri povezovanju, razvoju skupnosti in uspehu podjetij. Prodaja in servisiranje Fordovih vozil sta zagotovljena na 50 posameznih evropskih trgih, poslovanje pa vključuje tudi družbo Ford Motor Credit Company, oddelek za podporo strankam (Ford Customer Service Division) in 14 proizvodnih obratov (osem v popolni lasti in šest nekonsolidiranih obratov skupnih podjetij) s štirimi centri v Kölnu v Nemčiji, Valencii v Španiji ter v naših skupnih podjetjih v Craiovi v Romuniji in Kocaeliju v Turčiji. Ford zaposluje približno 34.000 ljudi v svojih obratih v popolni lasti in konsolidiranih skupnih podjetjih ter približno 56.000 ljudi, če upoštevamo nekonsolidirana podjetja po Evropi. Več informacij o podjetju, njegovih izdelkih in storitvah družbe Ford Credit lahko preberete na spletni strani corporate.ford.com.

VIR: SM