Financiranje naložb za trajnostno rast slovenskega turizma


Načrtujete naložbe v turistični panogi? Potem je za vas najbolj primeren program financiranja, imenovan Turizem 1.

S programom Turizem 1 lahko financirate naložbe v izgradnjo, obnovo ali nakup gostinskih namestitvenih zmogljivosti, turistične infrastrukture in turističnih znamenitosti ter obratni kapital za nabavno vrednost blaga in stroške dela.

Namenjen je samostojnim podjetnikom, MSP-jem, velikim podjetjem in zadrugam.

Prednosti programa:
| Kredit v višini od 100.000 EUR do 20.000.000 EUR, za projekt ko gre za naložbo.
| Od 100.000 EUR do 7.000.000 EUR (na MSP) oziroma do 20.000.000 EUR (na velike samostojne podjetnike, velika podjetja in zadruge) na kreditojemalca za obratni kapital.
| Ugodno obrestno mero, ki je nižja od tržne obrestne mere.
| Ročnost: za naložbe od 6 do 30 let, za obratni kapital od 2 do 12 let.
| Možnost moratorija na odplačilo glavnice največ ½ ročnosti kredita, vendar ne več kot 5 let.
| Sprejemljive so vse vrste zavarovanj. VEČ INFORMACIJ 
| Posojila z jamstvom Panevropskega garancijskega sklada (EGF), za katera vam ni potrebno zagotoviti dodatnih zavarovanj
 


V SID banki imamo za vsa podjetja, ki načrtujete naložbo ali potrebujete kredit za obratna sredstva, na voljo ugoden kredit, za katerega ne potrebujete dodatnih zavarovanj.

Prednosti programa:
| Kredit v višini od 100.000 EUR naprej.
| Ročnost od 1 do 20 let, odvisno od uveljavitve jamstva EGF in uporabljenih državnih pomoči.
| Moratorij na odplačilo glavnice lahko traja največ polovico ročnosti, vendar ne več kot 5 let.
| Jamstvo EGF služi kot zavarovanje posojila, kar pomeni, da vam ni treba zagotoviti drugih zavarovanj.
| Zaradi jamstva EGF je obrestna mera kredita nižja, nadomestilo za njegovo uporabo pa znaša le 0,49 % letno od neodplačane glavnice. VEČ INFORMACIJ OSTALI AKTUALNI KREDITI SID BANKE 
| Financiranje naložbenih projektov, ki prispevajo k prehodu v krožno gospodarstvo (Naložbe 3)


V okviru kredita vam bomo zagotovili sredstva, ki jih lahko namenite za izvedbo investicije v opredmetena osnovna in neopredmetena sredstva, ki spodbujajo k prehodu v krožno gospodarstvo.
Prednosti programa:
| Kredit v višini od 100.000 EUR do 10.000.000 EUR.
| Financiranje do 85 % celotnih stroškov projekta.
| Ročnost 3 do 20 let (de minimis).
| Moratorij največ 1/2 ročnosti kredita, po de minimis ne več kot 5 let.
| Ugodna obrestna mera, ki je nižja od približka tržne obrestne mere.
| Sprejemljive so vse vrste zavarovanj.VEČ INFORMACIJ
| Financiranje tehnološko-razvojnih projektov (RRI 3)


Kredit za izvedbo raziskovalno-razvojnega ali naložbenega projekta, katerega cilj je z vidika kreditojemalca nov ali bistveno izboljšan proizvod, proces ali storitev.
Prednosti programa:
| Kredit v višini od 100.000 EUR do 15.000.000 EUR.
| Ročnost 6 do 12 let.
| Moratorij na odplačilo glavnice kredita je najmanj 2 leti in največ ½ ročnosti kredita.
| Ugodna obrestna mera, ki je nižja od približka tržne obrestne mere.
| Sprejemljive so vse vrste zavarovanj.
VEČ INFORMACIJ 
| Aktualna ponudba sredstev evropske kohezijske politike v okviru Skladov SID banke

  1. Posojila za financiranje naložb v raziskave, razvoj in inovacije (RRI)
Kredit za financiranje naložb v neopredmetena in opredmetena osnovna sredstva, ki so namenjena za nadaljnji razvoj podjetja, raziskave ali inovacije.Za samostojne podjetnike, mala, srednja in velika podjetja, zadruge ter socialna in zagonska podjetja.Kredit v višini od 10.000 EUR do 10.000.000 EUR, ki se lahko koristi za financiranje do 100 % upravičenih stroškov,Ročnost od 3 do 9 let.Moratorij na odplačilo glavnice je 1/3 ročnosti kredita.Na voljo tudi pri N banki in Gorenjski banki (poleg SID banke).

2. Posojila za financiranje naložb v raziskave, razvoj in inovacije (RRI) iz sklada skladov COVID-19
Kredit za financiranje naložb v neopredmetena in opredmetena osnovna sredstva, ki so namenjena za nadaljnji razvoj podjetja, raziskave ali inovacije, nastalih v obdobju intervencije, je na voljo pri SID banki.Za samostojne podjetnike, mala, srednja in velika podjetja, zadruge ter socialna in zagonska podjetja.Kredit v višini od 10.000 EUR do 2.500.000 EUR, ki se lahko koristi za financiranje do 100 % upravičenih stroškovRočnost od 3 do 9 let.Moratorij na odplačilo glavnice je 1/3 ročnosti kredita.Brez zavarovanj oziroma le z zastavno pravico na predmetu financiranja.

3. Mikroposojila za MSP
Mikroposojila lahko podjetja namenijo kritju upravičenih stroškov za nabavno vrednost opredmetenih osnovnih sredstev in neopredmetenih sredstev, plačilu za nakup materiala, drobnega inventarja in trgovskega blaga, plačila za storitve, zakup opredmetenih osnovnih sredstev, plačilo stroškov dela.Za samostojne podjetnike, MSP, zadruge, socialna in zagonska podjetja.Kredit v višini od 5.000 EUR do 25.000 EUR.Ročnost 2 do 5 let, moratorij na odplačilo glavnice največ ½ ročnosti kredita.Na voljo pri Primorski hranilnici Vipava.

4. Krediti za MSP kriti z jamstvom SID banke
Kredit, kjer morate predložiti zavarovanje le za 37,5 % odobrenih sredstev. Kredit s prvovrstnim, brezplačnim in brezpogojnim jamstvom SID banke je namenjen kritju nabavne vrednosti opredmetenih in neopredmetenih sredstev, stroškov materiala, storitev, drobnega inventarja in trgovskega blaga ter tudi finančnemu in poslovnemu najemu opredmetenih osnovnih sredstev. Za samostojne podjetnike in MSP.Kredit v višini od 30.000 EUR do 10.000.000 EUR z ročnostjo od 3 do 10 let.Brezplačno jamstvo SID banke, ki krije 62,5 % glavnice kredita in ugodno vpliva na višino obrestne mere ter na višino zavarovanja, ki ga mora zagotoviti kreditojemalec le za 37,5 % sredstev.Na voljo pri NLB, Primorski hranilnici Vipava in Delavski hranilnici. 5. Krediti za raziskave, razvoj in inovacije za MSP kriti z jamstvom SID banke

Kredit, kjer morate predložiti zavarovanje le za 37,5 % odobrenih sredstev. Kredit s prvovrstnim, brezplačnim in brezpogojnim jamstvom SID banke za namene raziskav, razvoja in inovacij, ki ga lahko upravičeni kreditojemalci namenijo kritju nabavne vrednosti opredmetenih in neopredmetenih sredstev, stroškov materiala, storitev, drobnega inventarja in trgovskega blaga ter tudi finančnemu in poslovnemu najemu opredmetenih osnovnih sredstev.Za samostojne podjetnike, mikro podjetja in MSP.Kredit v višini od 10.000 € do 10.000.000 € z ročnostjo od 1 do 10 let.Brezplačno, brezpogojno ter prvovrstno jamstvo SID banke, ki krije 62,5 % glavnice kredita.Na voljo pri Delavski hranilnici in Gorenjski banki.

Informacije prejmete pri finančnih posrednikih, navedenih pri posameznih instrumentih oziroma pri SID banki.  

KONTAKT
skladskladov@sid.si
01 2007 514   Niste našli primernega financiranja?

Ni problema - pokličite na telefonsko številko 01 2007 480 ali nam pošljite e-sporočilo na naslov financiranje@sid.si in skupaj bomo našli ustrezno financiranje za vaše podjetje. Več informacij o različnih vrstah financiranja in zavarovanja najdete tudi na naših spletnih straneh:financiranje: https://www.sid.si/mala-srednja-podjetja/financiranjelastniško financiranje: https://www.sid.si/mala-srednja-podjetja/lastnisko-financiranjezavarovanje: https://www.sid.si/mala-srednja-podjetja/zavarovanje Veselimo se sodelovanja z vami!
 
 

PR: SID - Slovenska izvozna in razvojna banka, d.d