napovednik


»Avtoričina prefinjeno odkrita kronika žalovanja v velikem zamahu artikulira grozljivo poudarjanje bridkosti, nemoči in izgube med pandemijo COVID-19. ...
Intimna in bistvena osvetlitev tragičnega časa.«

Booklist
Drage bralke, dragi bralci,
v petek, 29. aprila 2022, bo ob 20. uri v okviru festivala Literature sveta – Fabula v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma gostovala avtorica Chimamanda Ngozi Adichie, ki bo prek pogovora z Igorjem E. Bergantom predstavila svojo knjigo Zapiski o žalovanju. Dogodek bo tolmačen v slovenščino.

Zapiski o žalovanju prinašajo intimno in tragično izkušnjo smrti in bridkosti, ki v poetičnih izbruhih izrisuje zlom po smrti avtoričinega ljubljenega očeta, umrlega med svetovnim divjanjem pandemije COVID-19. Kot zgolj ena od milijonov žalujočih, ki so zaradi pandemije izgubili svoje ljubljene, Adichie v delu spregovori o rodbinski in širše kulturni razsežnosti žalosti, kot tudi o osamljenosti in jezi, ki jo neizogibno spremljata. V izčiščenem jeziku in s pretresljivimi podrobnostmi, iz katerih kljub tragiki občasno zaveje pridih toplega humorja, prepleta lastno soočenje z očetovo smrtjo s spomini na njegovo življenje.

Priskrbite si svojo brezplačno vstopnico.

Vabljeni, da se nam pridružite na zadnjem dogodku Fabule 2022!

PR: Beletrina