napovednik

VSE NI TAKO, KOT SE ZDIMednarodna skupinska razstavaKustosinja razstave: Mara Ambrožič Verderber
Mestna galerija Piran3. 6.–28. 8.2023
Tiskovna konferenca: Petek, 2. 6. 2023, ob 11.00, Mestna galerija Piran
Otvoritev razstave:Sobota, 3. 6. 2023, ob 19.00, Mestna galerija PiranProgram performansov: Sobota, 3. 6. 2023ob 17.00, Galerija Monfort Portorož: Točka. Brez povratka, Sanja Nešković Peršinob 19.00 Tartinijev trg, Piran: The Party Wall, Corinne Mazzoliob 20.30 sledi glasbeni večer in druženje
(Everything Is) Not What It Seems / Vse ni tako, kot se zdi je mednarodni projekt Obalnih galerij Piran, ki ga je zasnovala, razvila in oblikovala Mara Ambrožič Verderber, direktorica Obalnih galerij Piran. Premierno je bil predstavljen poleti 2022 na Norveškem, v Centru za sodobno umetnost – NITJA v Lillestrømu. Koncept razstave se dotika vprašanj in tem, ki preizprašujejo meje intuitivnega zaznavanja v našem vsakdanu. Izbrana dela usmerjajo naš pogled onstran običajno vidnega z namenom, da bi razumeli mehanizme, ki obvladujejo družbeno tkivo. Projekt je zamišljen kot potujoča razstava, ki se na vsaki novi lokaciji spreminja in dopolnjuje z novimi umetniki lokalnega in mednarodnega prostora.
Prva postavitev v Sloveniji bo v Obalnih galerijah Piran, kjer bodo v Mestni galeriji Piran na ogled dela umetnic in umetnikov, uveljavljenih na svetovnem umetniškem prizorišču: Primož Bizjak (Slovenija), Vincent Ceraudo (Francija), Einat Cohen (Izrael), Igor Eškinja (Hrvaška), Andrea Fraser (ZDA), Meta Grgurevič (Slovenija), Anawana Haloba (Zambija/Norveška), Ane Mette Hol (Norveška), Corinne Mazzoli (Italija), Hanna Filomen Mjåvatn (Norveška) & Kira Senkpiel (Nemčija), Victor Mutelekesha (Norveška), Nika Neelova (Velika Britanija), Tobias Putrih (Slovenija/ZDA), Tomás Saraceno (Argentina), Kathryn Smith (Južna Afrika), Andrej Škufca (Slovenija), Lučka Šparovec (Slovenija), Miha Štrukelj (Slovenija), Robert Watts (ZDA), Dani Žbontar (Slovenija). Razstava vključuje tudi dela umetnikov iz slovenskih javnih (Obalne galerije Piran, Umetnostna galerija Maribor) in mednarodnih zasebnih zbirk (Noire Gallery Torino, Galerija Alberta Pane, Pariz & Benetke, Galerija Gregor Podnar Dunaj in Pinksummer Genova).
Razstavo spremlja performans Točka. Brez povratka, avtorice Sanje Nešković Peršin, ki bo v soboto, 3. junija 2023, ob 17.00 v Galeriji Monfort Portorož. Razstava bo na ogled do 20. 8. 2023.
V poletnih mesecih bo v sklopu razstave organiziran pester spremljevalni program. Ta vključuje pedagoške in andragoške delavnice, vodstva z umetniki in umetnicami, kustosinjo in drugimi deležniki (zbiratelji in galeristi), ki so sodelovali v procesu nastajanja tega mednarodnega projekta.Več o vsebinah na povezavi…
Maggiori informazioni sui contenuti cliccando qui.
More info and contents - see link.

VIR: OGP