Največje madžarsko medijsko podjetje za e-športe se širi v Slovenijo

Budimpešta, 26. 4. 2022 – Medijsko podjetje za e-šport in gaming, Esport1, širi svoj portfolio in dejavnosti na srednjeevropskem območju, najprej v Sloveniji. Cilj Esport1.si je približati e-šport in gaming strastnim ljubiteljem in novincem industriji.


Podjetje Esport1 je bilo ustanovljeno leta 2016 ter hitro postalo e-športno in gaming medijsko podjetje številka ena na Madžarskem. Esport1.hu in njegov v gaming usmerjen del, PCGURU.hu, obišče več kot 500.000 bralcev na mesec. Medijski del, Esport1 TV, pa proizvede več kot 300 ur e-športnih vsebin na mesec.


Prenosi vključujejo državna in mednarodna tekmovanja, saj je Esport1, med drugim, madžarski partner ESL-a, največje e-športne organizacije na svetu ter podjetja Riot Games, razvijalca in založnika svetovno znanih iger, kot so League of Legends in Valorant. Podjetje je poleg vsega tudi eden izmed glavnih organizatorjev festivala V4 Future Sports Festival, ki je med največjimi e-športnimi tekmovanji na območju srednje in vzhodne Evrope.


“E-šport je zabavna industrija nove generacije. Ima ogromno prostora za rast, zlasti kar se tiče gaming in e-športa v srednji Evropi. Kot naslednji korak v širjenju Esport1 na različna območja, je sedaj naš cilj, da ojačamo slovensko e-športno sceno s pomočjo izkušenj, ki smo jih pridobili v preteklih letih.”
so besede Dániel Hodozsán, direktorja operative pri Esport1 CEE.


Prvi korak podjetja je ustanovljen portal z novicami, esport1.si, kjer lahko ljubitelji prejmejo svojo dnevno dozo e-športne in gaming vsebine. To se bo letos razširilo na organizacijo lokalnih in regijskih tekmovanj ter prenašanje le-teh v slovenščini.


O Esport1

Podjetje Esport1 je bilo ustanovljeno leta 2016 kot madžarsko e-športno medijsko podjetje in hitro postalo središče za novice številka 1 v državi. Esport1 je dalj časa medijski partner največjih svetovnih organizatorjev turnirjev in tekmovanj, med njimi ESL, Blast, Riot Games in Ubisoft.

Leta 2022 se je podjetje razširilo na območje srednje in vzhodne Evrope in je sedaj prisotno v Sloveniji in na Hrvaškem. Gamerje in ljubitelje e-športa dosežemo preko naših spletnih strani z novicami, prenosi, tekmovanji in rešitvami. Naš cilj je, da dostavimo kakovostno in zabavno e-športno ter gaming vsebino in promoviramo to industrijo v regiji. Z našimi partnerji ustrežemo potrebam ljubiteljev e-športa na inovativen, pristen in zaupljiv način. Zato naši bralci, gledalci, partnerji in sodelavci izberejo nas.

PR: Esport1