Deseto strokovno posvetovanje o energetski regulativi, ki bo 25. januarja, prinaša vrsto zanimivih govornikov ter predstavitev ključnih novosti s področja energetske zakonodaje.

Avtor:
Brane Janjič

Dan, ko se bodo na tradicionalnem strokovnem srečanju zbrali vsi, ki jih zadeva energetska regulativa, je vse bliže, saj bo letošnje srečanje, deseto po vrsti, že 25. januarja. Organizatorji so zanj pripravili pester program, ki naslavlja najbolj aktualna zakonodajna in druga energetska vprašanja. Tako bosta med drugim minister za področje energetike mag. Bojan Kumer in generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije Vesna Nahtigal spregovorila o tem, kako krizni regulativni vladni ukrepi delujejo v praksi in kaj lahko pričakujemo v prihodnje. Kaj si lahko obetajo energetska podjetja v prihodnje in katere novosti prinaša nova energetska regulativa, bo na okrogli mizi predstavila direktorica Agencije za energijo mag. Duška Godina,  direktor Elesa
mag. Aleksander Mervar in predsednik GIZ-a distribucije mag. Boris Kupec pa bosta naslovila praktične izzive, s katerimi se srečujejo operaterji omrežij in posledice aktualne tarifne politike. Mag. Jan Kostevc iz ACER-ja bo spregovoril o nujni optimizaciji omrežij in motivaciji zanjo, predsednik Energetske zbornice Slovenije in direktor Plinovodov Marjan Eberlinc pa bo udeležence seznanil z aktualnimi razmerami na plinskem trgu. Podrobnosti glede programa in prijavi si lahko preberete na spletni strani Prosperie. Vabljeni!

VIR: Naš Stik