ZASLUŽENO ODSLUŽENO

ZASLUŽENO ODSLUŽENO

Novo poglavje humanitarnosti: v hospitality prostorih v Ljudskem vrtu je bil predstavljen projekt, ki je nastal v sodelovanju med NK Maribor z družbo Mastercard. Gre za posebno zbirateljsko kolekcijo oblačil, ustvarjeno iz avtentičnih nogometnih dresov, ki kot dobrodelna akcija le še nadgrajuje in utrjuje uspešno sodelovanje med dolgoletnima poslovnima partnerjema. Izkupiček akcije »Zasluženo odsluženo« bo namenjen nakupu nogometnih žog, ki jih bomo podarili okoliškim klubom in tako še dodatno pripomogli k razvoju mladih nogometašev.


Dresi niso zgolj nogometni dresi, temveč nosilci zgodovine, ponosa in nepozabnih zmag. Dresi so bili preoblikovani v različne osnovne kose oblačil, s čimer so dobili novo življenje. S tem ne ohranjamo le spominov na nepozabne trenutke NK Maribor, ampak pomagamo k razvoju novih generacij nogometašev, ki bodo morda prav tako nekoč nadaljevale zgodbo v vijoličastem.

Bojan Ban, direktor NK Maribor: “Tako v športnem delu kot v poslovnem področju si v NK Maribor prizadevamo stopiti korak dlje, delati nove korake naprej. Vedno pri našem delu in skrbi za nenehni razvoj blagovne znamke skušamo poskrbeti za napredek v različnih pogledih in tudi ta korak je eden tistih, po katerih stremimo, da bi bili inovativni. NK Maribor je v preteklosti že velikokrat pokazal, da je najboljša športna znamka v Sloveniji, ki jo gradimo tudi s takšnimi projekti. Če lahko takšne dobre projekte izpeljemo s kom izmed svojih partnerjev, toliko bolje. Sodelovanje z družbo Mastercard je samo nadgradnja odličnega poslovnega sodelovanja, ki traja zdaj že skoraj polnih sedem let. V tej akciji se je dejansko sodelovanje pisalo samo po sebi - NK Maribor, ki ustvarja neprecenljiva doživetja in Mastercard, ki takšna doživetja podpira. S takšnimi projekti pa vračamo tudi v nogometno okolje, iz katerega črpamo sedanje in bodoče nogometaše, naše člane. S tem smo sklenili krog. Izkupiček bomo namenili nakupu nogometnih žog, ki jih bomo podarili okoliškim nogometnim klubom in šolam ter s tem pripomogli k razvoju mladih nogometašev.”

Aleš Petejan, direktor marketinga, Mastercard Slovenija: “Mastercard ima zapisano v DNK, da povezujemo ljudi z njihovimi strastmi. Prav šport pa je ena izmed največjih strasti. Skupaj trpimo ob neuspehih, skupaj se veselimo ob zmagah. Z NK Maribor že 7 let uspešno sodelujemo pri različnih projektih. Zavedamo se pomena naše blagovne znamke in si prizadevamo, da pomagamo pri razvoju za prihodnost. Všeč nam je bila zamisel o povezovanju zgodovine kluba z razvojem prihodnjih nogometnih rodov v Mariboru, a tudi širši okolici. Gre za nadaljevanje našega uspešnega sodelovanja z NK Maribor, ob tem pa se zelo dobro zavedamo svoje vloge v okolju, zato smo se odločili, da ob tem, ko gre avtomatično večina denarja v dobrodelne namene, še dodatno prispevamo svoj delež. Ob nakupu izdelkov s kartico Mastercard bo Mastercard zbrana sredstva še podvojil. Zdaj se s ponosom lahko ozremo nazaj v zgodovino ob predstavitvi teh oblačil, čez kakšno desetletje pa bodo tej kolekciji dodani kakšni dresi nove generacije igralcev, ki bodo morda tudi ob tej pomoči zrasle v uspešne nogometaše.”

Goran Radinović, ustanovitelj in kreativni direktor agencije Aritmija: “Ob zaključku najuspešnejših preteklih sezon so postali dresi Nogometnega kluba Maribor med navijači najbolj zaželen kos vijoličnega oblačila. S to mislijo smo ustvarili zbirateljsko kolekcijo oblačil, sestavljeno iz delčkov avtentičnih dresov, ki ne le da časti veličastne trenutke, ampak omogoča navijačem, da fizično občutijo delček zgodovine. Da bomo lahko tudi v prihodnje del legendarnih trenutkov, bo Mastercard del izkupička od prodaje namenil podpiranju razvoja in izboljšanju pogojev za mlade nogometaše.”

Dresi, ki so jih igralci nosili na posameznih tekmah, so bili preoblikovani v različne osnovne kose oblačil, s čimer je dres dobil novo življenje kot del navijaške kolekcije Zasluženo odsluženo. Kot del navijaške ali vsakdanje garderobe. Postanimo imetnik koščka zgodovinskih trenutkov in z nakupom prispevajmo k razvoju mladih nogomenih upov. Ob nakupu izdelkov s kartico Mastercard bo Mastercard zbrana sredstva še podvojil.

Na voljo so hoodieji in majice, zbirateljsko kolekcijo najdete v Vijol’čni Bajti in prek spleta na: https://zasluzenoodsluzeno.vijolcnabajta.si 

VIR: NK Maribor