ŠPORTNE ZVEZE MARIBOR IN VAROVANCI SLOVENSKE FILANTROPIJE

(Maribor, 14. 5. 2022) - Športna zveza Maribor (ŠZM) v sredo, 15. 6. 2022 organizira nogometno tekmo  med ekipama Športne zveze Maribor in varovancev Slovenske filantropije. Tekma bo potekala ob 18.  uri, na pomožnem igrišču Nogometnega kluba Maribor. Prireditev se izvaja z namenom promocije  športa, zdravega načina življenja in dobrodelnosti ter temelji na programu pod geslom »Šport  vključuje, šport povezuje.« 

Ekipo varovancev Slovenske filantropije sestavljajo begunci - fantje in dekleta, ki so si začasno varno  zavetje našli v Mariboru. V ekipi Športne zveze Maribor pa najdemo številne znane mariborske športnike,  mnogi med njimi so si z zelenico Ljudskega vrta zelo domači. 

Predsednik Športne zveze Maribor,
Tomaž Barada, v novem mandatu vodenja športne zveze daje  poudarek na povezovanju športa in dobrodelnosti ter vključevanju vseh družbenih skupin v šport. S  tovrstnimi dogodki si želijo vključiti družbeno ranljive skupine in uporabiti šport kot močan integracijski  dejavnik v naši družbi. Prek programa »Šport vključuje, šport povezuje.« si v prihodnje želijo izvesti še  več dogodkov, s pomočjo katerih bi promovirali šport in zdrav življenjski slog v družbeno ranljivih  skupinah in omogočili njihovo boljšo vključevanje v vsakodnevno življenje in jim zagotoviti možnost  dostojnega življenja. 

Dogodek poteka v sodelovanju s
Slovensko filantropijo in Nogometno šolo NK Maribor, ki je zagotovila  brezplačno uporabo igrišč in prostorov, hkrati pa nudi strokovno podporo pri izvedbi same tekme. 

Program prireditve: 

- 17.00: ogled stadiona Ljudski vrt 

- 18.00: nogometna tekma med ekipama beguncev in Športno zvezo Maribor - 19.00: pogostitev v prostorih Ljudskega vrta  

PR: ŠZM