Ekipa TOYOTA GAZOO Racing (TGR) se bo udeležila letošnje izvedbe enega najtežjih in najdaljših vzdržljivostnih off-road relijev na svetu, Rally dos Sertões. Prestižni dogodek se bo odvijal od 23. do 31. avgusta, 3504 km dolga trasa pa bo potekala po raznolikih in zahtevnih terenih v Braziliji.

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing (TGR) se bo udeležila letošnje izvedbe enega najtežjih in najdaljših vzdržljivostnih off-road relijev na svetu, Rally dos Sertões. Prestižni dogodek se bo odvijal od 23. do 31. avgusta, 3504 km dolga trasa pa bo potekala po raznolikih in zahtevnih terenih v Braziliji.

Letos bo TGR na dirki predstavil eno samo dirkalno vozilo GR DKR Hilux T1+, ki ga bosta upravljala brazilski voznik Lucas Moraes in njegov španski sovoznik Armand Monleon. Rally dos Sertões je za Moraesa domača dirka, kar za ekipo predstavlja še dodatno motivacijo. Čeprav dirka ni del uradnega koledarja svetovnega prvenstva v reliju (W2RC), ostaja ključni dogodek na področju vzdržljivostnih off-road relijev, znana po zahtevnih pogojih, ki do skrajnosti preizkusijo tako vozila kot voznike.

Letošnja trasa se začne in konča v glavnem mestu Brasília ter poteka skozi zvezne države Goiás, Minas Gerais in Bahia. Vključuje dve maratonski etapi, na katerih se morajo tekmovalci pri vzdrževanju in popravljanju svojih vozil zanašati izključno na svoje sposobnosti brez zunanje pomoči. To je še dodaten izziv in poudarja pomen zanesljivosti vozila - področje, na katerem se je model GR DKR Hilux T1+ do zdaj vedno pokazal v najboljši luči.

Lucas Moraes in Armand Monleon imata za seboj dobro sezono v prvenstvu W2RC, saj je Moraes trenutno s 103 točkami na tretjem mestu, za prvim mestom pa zaostaja 53 točk. Na zadnjem nastopu na dirki BP Ultimate Rally-Raid sta zasedla skupno tretje mesto, potem ko sta zmagala v zadnji etapi dirke. Drugi TGR-jev tekmovalec v prvenstvu W2RC, Seth Quintero, je s 55 točkami na 8. mestu.
Po mnenju ekipe TGR je Rally dos Sertões priložnost za predstavitev kakovosti, vzdržljivosti in zanesljivosti vozila GR DKR Hilux T1+ na enem najzahtevnejših off-road relijev na svetu. Zavezanost k odličnosti se bo nadaljevala tudi na naslednjem in zadnjem dogodku sezone W2RC 2024, na reliju v Maroku, kjer se bo TGR znova potegoval za najvišja mesta in visoko končno uvrstitev v prvenstvu.
 
Podrobnosti o dogodku

•  Dogodek: Rally dos Sertões 2024
•  Datumi: 23. avgust 2024 - 31. avgust 2024
•  Lokacija: Brasília, Brazilija (začetek in konec)
•  Skupna razdalja: 3504 km
•  Posebne etape: 2507 km (72 % celotne razdalje)
•  Predstavniki TGR: Lucas Moraes (voznik), Armand Monleon (sovoznik)
 
Lestvica prvenstva W2RC
• Lucas Moraes: 3. mesto, 103 točke
• Seth Quintero: 8. mesto, 55 točk
 
Lucas Moraes: 
»Komaj čakam, da se ponovno udeležim te dirke. Lani smo začeli odlično in zmagali v uvodni etapi. Ponovitev tega dosežka bi bila sanjska, vendar ne glede na začetek upam na dober zaključek. Dirka me navdaja z nostalgijo, saj se odvija v moji domovini, zato si želim, da bi svojim navijačem dal razlog za veselje.«
 
VIR: Toyota Adria