Na Dunaju sta se včeraj pričeli srečanji Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (BETTER FINANCE) in Svetovne federacije investitorjev (WFI).

Na Dunaju sta se včeraj pričeli srečanji Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (BETTER FINANCE) in Svetovne federacije investitorjev (WFI). Kot član Izvršnih odborov BETTER FINANCE in WFI, se dogajanja aktivno udeležuje tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ki je na Dunaj pripotoval iz Madrida, neposredno po zaključku skupne konference evropskih regulatornih in nadzornih organov – ESAs Consumer Protection Day

Včeraj so tako potekale Generalna skupščina WFI, ter zasedanji Izvršnega odbora in Pravnega odbora BETTER FINANCE, zvečer pa je sledil skupni sprejem. V sklopu pregleda letnih aktivnosti članov je mag. Verbič zbrane med drugim seznanil z razvojem dogodkov v primerih kolektivnih tožb zoper slovenske telekomunikacijske operaterje, predstavil pa je tudi uspešno zaključene primere skupnih prodaj oz. doseženih višjih denarnih odpravnin ter uveljavitev nekaterih zakonodajnih predlogov Združenja.

Danes na Dunajski borzi poteka mednarodna investitorske konference, ki jo organizirata BETTER FINANCE in Avstrijsko združenje investitorjev (IVA), z naslovom Upholding Sustainable & Accessible Capital Markets for European Investors. Ravnokar številni ugledni govorci obravnavajo aktualne teme, med drugim razvoj kapitalskega trga Centralne in Vzhodne Evrope, Strategijo EU za individualne vlagatelje, standarde poročanja o trajnostnem razvoju, pokojnine in kolektivna pravna sredstva v povezavi z okoljsko in družbeno vzdržnim upravljanjem (ESG). Zvečer se bo uradni del programa zaključil v prostorih Reiffeisen Bank International, kjer bo potekal še gala sprejem z večerjo. Kot vselej, je tudi tokrat poskrbljeno za predstavitev investicijskih priložnosti, dejavnosti in možnosti v okviru mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD: Invest to Slovenia - investo.si in International Investors` Network - investo.international. Dogajanje spremlja ekipa investo.TV, ki bo pripravila VIDEO REPORTAŽO.

VIR: VZMD