Lipica, 1. in 2. oktober 2022

Foto: Disk Golf Slovenija in Kobilarna Lipica

Lipica bo ta konec tedna prvič gostila državno tekmovanje v disk golfu Slovenia Open Lipica 2022, na katerem bo 40 tekmovalcev poskušalo odvzeti naslov trenutnima državnima prvakoma, Andreji Bernjak in Svitu Savniku. Tekmovanje organizira Disk golf Slovenija, ki deluje pod okriljem Frizbi zveze Slovenije. 

Državno tekmovanje v disk golfu se bo začelo v soboto, 1. oktobra, ko bodo igralci odigrali dve rundi po 18 prog, v nedeljo pa še zadnjo, tretjo rundo. 

V nedeljo ob 14. uri bo Disk golf Slovenija okronal nova državna prvaka v moški in ženski kategoriji, hkrati pa tudi zmagovalce odprtega prvenstva.

Ogled tekmovanja je brezplačen. Gledalci lahko tekmovalcem sledijo po vseh 18. progah in jih spodbujajo pri metanju diska v posebne koše z verigami. 

Direktor tekmovanja Urban Braune verjame, da bodo tekmovalci navdušeni nad razgibanostjo terena v Lipici. »Želim si, da bi Lipica postala stalno prizorišče tekmovanj v disk golfu,« je še dodal. 

Disk golf je nastal leta 1960 v ZDA in se od tam razširil v Evropo. V Sloveniji smo prvo igrišče za disk golf dobili leta 2012 na Kopah, sledila so igrišča v Mežici, Ljubljani, na Arehu in drugih krajih. Svoje igrišče za disk golf je leta 2020 dobila tudi Lipica. 

V želji, da bi ta šport približali še večjemu številu ljudi, bo Disk golf Slovenija v nedeljo priredil tudi brezplačno predstavitev disk golfa za vse obiskovalce.  

P.R. Lipica