Včeraj je potekala 30. redna seja skupščine delničarjev Elektra Ljubljana.

Avtor:
povzeto po sporočilu za javnost

Avtor fotografij:
Miha Fras
Včeraj je potekala 30. redna seja skupščine delničarjev Elektra Ljubljana.

Na njej so se delničarji seznanili z revidiranim letnim poročilom družbe za leto 2022 z mnenjem revizorja, pisnim poročilom nadzornega sveta o preveritvi in potrditvi letnega poročila družbe za leto 2022 ter prejemki uprave in članov nadzornega sveta. Članom nadzornega sveta, ki so v letu 2022 opravljali to funkcijo in so na tej funkciji v času odločanja skupščine, so podelili razrešnico za opravljeno delo v preteklem letu. 

Čisti poslovni izid je bil ob koncu leta 2022 negativen v višini 6,9 milijona evrov, kar je posledica sprejetega Zakona o nujnih ukrepih za omilitev posledic zaradi vpliva visokih cen energentov, kjer je družba izgubila 20,5 milijona načrtovanih prihodkov. Nepokrito izgubo bo družba pokrila iz pozitivnih rezultatov v prihodnjih letih.

Delničarji so se seznanili še z odstopom članov nadzornega sveta mag. Davida Skornška in mag. Urške Gašperlin. Za nova člana nadzornega sveta družbe je skupščina za štiriletno mandatno obdobje izvolila Marjanco Molan Zalokar in mag. Davida Klariča. (pb)

VIR: Naš Stik