Minuli konec tedna je potekal tudi redni letni občni zbor društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno. Društvo je bilo ustanovljeno leta 1997, z namenom, da se vzpodbudi rejo drobnice in poveča zanimanje za porabo mesa in mleka drobnice.

Minuli konec tedna je potekal tudi redni letni občni zbor društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno. Društvo je bilo ustanovljeno leta 1997, z namenom, da se vzpodbudi rejo drobnice in poveča zanimanje za porabo mesa in mleka drobnice. V zadnjem obdobju je delovanje stagniralo, nikoli pa ni zamrlo. Leta 2021 leto so priprave na ponovno vzpostavitev društva potekale v okviru ožje skupine članov in v sodelovanju z razvojno agencijo ICRA. Društvo zadnji dve leti ponovno aktivno deluje in posveča veliko pozornost tudi širjenju svojega članstva. Trenutno šteje že okrog 50 članov. Na letnem srečanju so obravnavali poročilo o delu društva in rokodelske sekcije, finančno poročilo in plan dela za prihodnje leto. Podane so bile aktualne informacije na področju reje drobnice pridobljene s strani Zveze društev rejcev drobnice. 

V okviru izvedenih aktivnosti sta v lanskem letu posebej izstopala vsaj dva projekta. Dogodek na temo NAČINOV VAROVANJA DROBNICE PREDE ZVERMI, ki je potekal septembra v Ledinah in pa razstava POKLON VOLNI, ki je bila na ogled od decembra do konca januarja 2023 v Mestnem muzeju Idrija. Razstavo, kjer je društvo sodelovalo z Mestnim muzejem Idrija, razvojno agencijo ICRA in drugimi deležniki si je ogledalo preko 700 obiskovalcev, kar tudi člane društva zelo veseli.
Vir : Primorski val

VIR: Občina Idrija