Serija prinaša šest novih delov.

Prvi del 2. sezone serije Primeri inšpektorja Vrenka bo na sporedu 8. 1. 2023, ob 20. uri na TV SLO 1. Kriminalističnima inšpektorjema Dariu Vargi (Vrenko) in Lotosu Šparovcu (Brajdič) se je v novi sezoni pridružil nov pomočnik – Lovro Zafred (Krajnc).

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
9. november 2022 ob 15:32
Ljubljana - RTV SLO
V šestih epizodah nadaljevanke se priljubljeni policijski inšpektor Martin Vrenko srečuje z nenavadnimi poklicnimi primeri in zanimivimi liki, nova sezona priljubljene nadaljevanke bo televizijske gledalce popeljala še globlje v temne in zapletene mehanizme zločinov, ki po zaslugi inšpektorja Vrenka in njegovih sodelavcev ne ostajajo brez kazni.

»Po mojem občutku so primeri bolj zapleteni, mislim, da bo še bolj napeto in še bolj zanimivo. V bistvu sva si z Vrenkom blizu, sva si podobna. On ima rad mene, in meni je vedno bolj všeč on, tako da sva se spoprijateljila«, pravi osrednji lik serije Dario Varga.



Dario Varga je Martin Vrenko. Foto: Žiga Kalan

Drugo sezono odpre primer umora gostujočega kongresnika, ki ga naplavi na obalo Drave. Velik del prizorov je posnet v Mariboru, v Vetrinjskem dvoru, nekatere najbolj izpostavljene like pa so uprizorili znani igralci Pia Zemljič, Nina Ivanišin, Uroš Fürst, Peter Boštjančič, Nebojša Rako.

Posebnost druge sezone je dejstvo, da se Inšpektor Vrenko odpravi z očetom Borisom (Janez Hočevar Rifle) na oddih v znane prekmurske toplice, tam pa priskoči na pomoč svojemu kolegu inšpektorju Štefanu Houri (igra ga Gorazd Žilavec). Skupaj razrešujeta umor v ugledni prekmurski hotelirski družini, medtem pa njegov oče Boris v termah najde simpatijo Ano (igra jo Teja Glažar). Tudi v drugi sezoni Vrenko intenzivno prijateljuje z lastnico jazz lokala Mojco (Katarina Čas), načrte pa jima prekriža Mojčin brat Bruno (Dario Nožić Serini).



Gorazd Žilavec. Foto: Tone Konrad

V zadnjih dveh delih sezone inšpektor Vrenko raziskuje sumljivo smrt, ki se je zgodila v priznani štajerski vinarski družini. Med sprehodom v gozdu lovec naleti na razpadlo truplo. Izkaže se, da gre za sina znanega svečinskega vinarja (Peter Ternovšek), čigavo izginotja pa ni prijavil nihče. Glede na dejstvo, da je umorjeni pred kratkim prevzel družinsko podjetje, se inšpektorju Vrenku odpre cela plejada osumljencev, od žrtvinih bliskih sorodnikov do sodelavcev, ki pa imajo vsi skupno lastnost – nenavadne obsedenosti. Poleg Petra Ternovška igralsko zasedbo pete in šeste epizode zasedajo Vladimir Vlaškalić, Minca Lorenci, Vesna Vončina, Viktor Hrvatin Meglič, Marinka Štern, David Čeh.

Nadaljevanka je posneta v petdesetih snemalnih dneh, prva klapa je padla v začetku maja v Mariboru, kasneje pa se je ekipa preselila v Prekmurje in Ljubljano ter se jeseni vrnila na obrobje Svečinskih goric, kjer je posnela zaključne prizore.



Utrinek iz jessenskega sklopa snemanja. Foto: Žiga Kalan

Scenarij za drugo sezono je nastal po motivih romanov slovenskega pisatelja Avgusta Demšarja Evropa, Hotel Abazzia in Obsedenosti v času krize.

Režiserja nadaljevanke sta Boris Jurjaševič (prvi dve epizodi) in Slobodan Maksimović (od tretje do šeste epizode). Avtorsko jedro nadaljevanke sestavljajo še direktor fotografije Vladan G. Janković, avtor glasbe Anže Rozman, scenografka Mateja Medvedić, kostumografka Katarina Šavs, oblikovalki maske Lija Ivančič in Tina Prpar ter montažer Jurij Moškon.

»Pred nami je šest dobrih delov, v katerih bodo gledalci lahko zares uživali. Delamo iskreno, s srcem, upamo da bomo vsaj dosegli ali celo presegli prejšnjo sezono«, pa ob koncu snemanja sporoča režiser Slobodan Maksimović.



Režiser Slobodan Maksimović in igralec Dario Varga. Foto: Tone Konrad

Prva sezona nadaljevanke, ki je bila na Televiziji Slovenija predvajana leta 2021, je rušila rekorde v gledanosti in postala najbolje gledana igrana serija na TV Slovenija v tem tisočletju. Novo sezono si bodo gledalci lahko premierno ogledali v nedeljo, 8. 1. 2023 ob 20. uri, na TV SLO 1.

»Veseli smo, da nam bo uspelo, kljub obdobju covida, ki zadnja leta otežuje snemanja ter finančnim omejitvam, četrto leto zapored slovenskim gledalcem ob vstopu v novo leto ponuditi kakovostno nadaljevanko v maternem jeziku,« pravi urednik Igranega programa TV Slovenija Jani Virk.