Druga sezona serije HBO Original »Zmajeva hiša« (House of the Dragon) bo premierno predvajana 17. junija na pretočni platformi Max. Premiera na kanalu HBO bo še isti dan ob 20. uri.

Druga sezona serije HBO Original »Zmajeva hiša« (House of the Dragon) bo premierno predvajana 17. junija na pretočni platformi Max. Premiera na kanalu HBO bo še isti dan ob 20. uri.

Francesca Orsi, izvršna podpredsednica HBO Programming in vodja oddelka HBO Drama Series & Films, je v četrtek, 21. marca, predstavila prve HBO-jeve dvobojne napovednike na dogodku Series Mania v Lillu v Franciji, kot del napovedi WBD, da bo Max predstavljen v Evropi 21. maja.


Zahodnje je na robu krvave državljanske vojne med Zelenim in Črnim svetom, ki se borita za kralja Aegona oziroma kraljico Rhaenyro. Ker vsaka stran verjame v svojo pravico do Železnega trona, zeleni in črni napovedniki odražajo ti dve perspektivi v ločenih, a dopolnjujočih se polovicah iste zgodbe. Gledalci bodo morali izbrati, katero stran hiše Targaryen podpirajo, medtem ko kraljestvo v drugi sezoni razpada.

Serija temelji na romanu »Ogenj in kri« Georgea R.R. Martina, postavljena je 200 let pred dogodki v »Igri prestolov« in razkriva zgodbo hiše Targaryen.

Igralska zasedba, ki se vrača v drugi sezoni: Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno in Rhys Ifans. Dodatni igralci, ki se vračajo, so Harry Collett, Bethany Antonio, Phoebe Campbell, Phia Saban, Jefferson Hall in Matthew Needham.

Nova igralska zasedba za drugo sezono: Abubakar Salim kot Alyn iz Hulla, Gayle Rankin kot Alys Rivers, Freddie Fox kot Ser Gwayne Hightower, Simon Russell Beale kot Ser Simon Strong, Clinton Liberty kot Addam iz Hulla, Jamie Kenna kot Ser Alfred Broome, Kieran Bew kot Hugh, Tom Bennett kot Ulf, Tom Taylor kot Lord Cregan Stark in Vincent Regan kot Ser Rickard Thorne.

Druga sezona bo imela osem epizod, soustvarjalci in izvršni producenti so George R.R. Martin in Ryan Condal, izvršni producenti pa Sara Hess, Alan Taylor, Melissa Bernstein, Kevin de la Noy, Loni Peristere in Vince Gerardis.

Prva sezona serije »Zmajeva hiša« kot tudi vse sezone serije »Igra prestolov« so na voljo takoj na pretočni platformi HBO Max.

VIR: WBD