pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
Za čudovit začetek novembra vam v branje priporočamo pravo literarno poslastico – dvojezično knjižico Krota - Wechselkroete Ane Marwan, ki je zanjo prejela nagrado Ingeborg Bachmann, eno izmed najpomembnejših literarnih nagrad v nemškem prostoru.  Izvrstna zgodba o na videz nepomembnem življenju in miselni sprehod po robu predstav o materinstvu ali življenju brez otrok.

Dogodek tedna
Prisrčno vabljeni k ogledu zadnje epizode Beletrine v živo, v kateri sta se o knjigi Lada Kralja Ne bom se več drsal na bajerju pogovarjala Boštjan Tadelj in Maja Peharc. Ne bom se več drsal na bajerju se dogaja v času od italijanske okupacije do petdesetih let v Ljubljani, natančneje v Šiški, kjer stoji znameniti grad Jama, v katerem je samostan šolskih sester.

Ugodnost tedna
Vabljeni k branju novembrske knjige meseca Zgodbe iz Odese Isaaka Bablja. Knjiga vas bo popeljala po poteh krvoločnega razbojnika Benja Krika, ki s svojo mrežo tatov, tihotapcev in drugih nepridipravov narekuje utrip živahne obmorske Odese, kjer med nasiljem iz judovskega podzemlja z ene in sovjetskimi pogromi na ulici z druge strani odrašča desetletni deček. Do konca meseca na voljo po 30 % ugodnejši ceni.

Novica tedna
Lepo vabljeni, da se nam v četrtek, 10. novembra 2022, ob 19.00 pridružite v Klubu Cankarjevega doma, kjer se bo prof. dr. Alojz Ihan z voditeljico Nino Jerman pogovarjal o dveh svojih knjigah, romanu Karantena ter esejistični knjigi Skupinska slika z epidemijo, ki bo na knjižne police prišla decembra. Brezplačne karte lahko prevzamete prek spletne trgovine Cankarjevega doma ali pri blagajni Cankarjevega doma. Več informacij najdete tukaj.

Članek tedna
Namesto članka vam ta teden priporočamo Airbeletrinin podkast: Branje z Ireno Svetek, ki je spregovorila o svojem zadnjem romanu Beli volk. Lepo vabljeni k poslušanju.

VIR: Beletrina