19 gasilskim zvezam, ki delujejo ob porečju reke Save, so pri Skupini GEN danes donirali po 10.000 evrov. Skupna vrednost donacij znaša 190.000 evrov, sredstva pa so namenjena za nakup nove opreme.

Datum objave:
13. november 2023

Avtor:
Katarina Prelesnik

Avtor fotografij:
GEN energija

19 gasilskim zvezam, ki delujejo ob porečju reke Save, so pri Skupini GEN danes donirali po 10.000 evrov. Skupna vrednost donacij znaša 190.000 evrov, sredstva pa so namenjena za nakup nove opreme.

Iz Skupine Gen sporočajo, da so danes Gasilskim zvezam Kranjska Gora, Jesenice, Bled Bohinj, Radovljica, Naklo, Kokra, Mestne občine Kranj, Medvode, Ljubljana, Dol – Dolsko, Litija, Trbovlje, Zagorje ob Savi, Hrastnik, Laško, Radeče, Sevnica, Krško in Brežice donirali po 10.000 evrov za nakup nove opreme. Te gasilske zveze delujejo ov porečju reke Save, ki je najpomembnejši viri Skupine Gen za proizvodnje električne energije. Tako jedrska elektrarna kot  hidroelektrarne namreč stojijo ob reki Savi, zato se v podjetju zavedajo tako pomena reke kot posledic katastrofalnih poplav, ki so v letošnjem letu prizadele Slovenijo.


Kot so še zapisali, je ob podelitvi donacij generalni direktor GEN energije, dr. Dejan Paravan, povedal, da v skupini izjemno cenijo in spoštujejo delovanje prostovoljnih gasilcev, ki s svojo nesebično pomočjo dan za dnem in predvsem v težkih trenutkih s svojimi hrabrimi dejanji pomagajo obvarovati ljudi, premoženje in okolje. Zato so se odločili, da gasilskim zvezam ob porečju Save z donacijo pomagamo pri nakupu nove opreme.


Za donacijo se je zahvalili predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, ki je ob tem izrazil prepričanje, da bodo v gasilskih zvezah, ki so ob letošnjih poplavah utrpele veliko škodo na opremi in vozilih, donacijo koristno porabili.


V Skupini GEN sredstva za donacije sicer vsakoletno namenjajo lokalnim in državnim humanitarnim,vzgojno-izobraževalnim, znanstvenim, športnim, kulturnim, dobrodelnim, zdravstvenim, okoljevarstvenim in drugim organizacijam. V preteklem letu 2022 so približno 51 odstotkov vseh sredstev sicer namenili lokalnemu okolju, v katerem delujejo družbe, 49 odstotkov pa so prejele organizacije po vsej Sloveniji.

VIR: Naš Stik